Украйна е в състояние да издържи липсата на външна финансова

...
Украйна е в състояние да издържи липсата на външна финансова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Украйна е в състояние да издържи без външна финансова помощ няколко месеца

Украйна е в положение да издържи неналичието на външна финансова помощ " няколко месеца ", само че я чакат компликации, в случай че Европейски Съюз и Съединени американски щати не съумеят да решат въпроса за финансирането на Киев през това време. Това мнение изрази ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в изявление за английския вестник " Файненшъл таймс ".

Според ръководителя на МВФ, който изданието цитира индиректно, по-дългото неявяване на западна поддръжка би заплашило икономическото възобновяване на Украйна. Киев може да бъде заставен да усили емисията на гривни, което да предизвика инфлация.

" Важно е този интервал да не се проточи, тъй като за Украйна ще бъде по-трудно да се приспособява <...> и то в миг, когато страната очакваше по-добри стопански вероятности ", съобщи Георгиева. " Ще продължи работата в Съединени американски щати и Европа [за одобрение на нови пакети от помощи]. Като цяло оставам оптимист и имам вяра, че те ще съумеят да обезпечат финансиране ", добави тя.

Георгиева акцентира, че както МВФ, по този начин и Киев, който е подхванал " строги ограничения за обезпечаване на макроикономическа и финансова непоклатимост ", са създали всичко належащо, с цел да подсигуряват, че Украйна ще получи нужната поддръжка. Според нея в този момент е време Съединени американски щати и Европейски Съюз да " изпълнят ролята си ", написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР