Украйна е в процес на финализиране на схема с глобални

...
Украйна е в процес на финализиране на схема с глобални
Коментари Харесай

Украйна e близо до договаряне на зърнен коридор

Украйна е в развой на завършване на скица с световни компании за обезпечаване за обезпечаване на покритие за корабите, пътуващи от и до нейните черноморски пристанища. Това е сериозно значима стъпка за опитите на Киев да сътвори безвреден кулоар за експорт, откакто Русия се отдръпна от черноморската зърнена договорка предишния месец, написа Financial Times.
 Русия завърши черноморската зърнена договорка Русия завърши черноморската зърнена договорка
Пред английското издание заместник-министърът на стопанската система на Украйна Александър Грибан е споделил, че договорката „ сега се преследва и интензивно се разисква “ сред съответните министерства, локални банки и интернационалните застрахователни групи, измежду които и английската  Lloyd`s.

Застрахователната скица може да бъде въведена още идващия месец, а в обсега и може да попаднат от 5 до 30 кораба, които да плават през считаните за рискови украински води.

Това зависи от структурата, както и от равнището на шерване на риска сред държавното управление и частните застрахователни компании ", изясни Грибан.

Под прикритието на украинските сухопътни отбранителни системи германско-китайски товарен транспортен съд предходната седмица направи първото комерсиално пътешестване от Одеса от юли насам, откогато Русия предизвести, че ще смята всеки граждански транспортен съд, напускащ украинските пристанища, за военна цел. Властите в Киев обаче считат, че техните ракети могат да защитят кулоар в границите на 100 морски благи от брега.

Според Маркъс Бейкър, световен началник за морското дело, каргото и логистиката в „ Марш “, „ публично-частно партньорство със застрахователи, работещи в тандем с украинското държавно управление, ще даде по-голяма убеденост на притежателите на корабите да се върнат към доставките на украинско зърно по света за тези страни, които имат най-голяма потребност от него “.

Подробностите към схемата към момента следва да бъдат конкретизирани, само че хора, участващи в полемиките, са споделили, че тя ще покрива корабите, които влизат и излизат от украинските пристанища против вреди, и рискът може да бъде споделен сред застрахователите и локалната държавна банка.

Според един от източниците банката може да даде акредитив като поръчителство.

Част от риска евентуално ще бъде подкрепена от държавния пътен фонд на Украйна, който е основан за ремонт на украински пътища и се финансира от налог върху продажбите на горива, е показал още Грибан.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР