Украйна е установила серийно производство на аналог на иранския дрон

...
Украйна е установила серийно производство на аналог на иранския дрон
Коментари Харесай

Украйна започва серийно производство на дронове камикадзе, по подобие на иранските Шахед

Украйна е открила серийно произвеждане на аналог на иранския дрон камикадзе " Шахед ", който може да прелети 1000 километра. Това е съобщил в изявление генералният шеф на АО " Украинска отбранителна промишленост " Херман Сметанин, написа УНИАН.

" Произвеждат се серийно и по-конкретно в съдействие с задгранични сътрудници. От съображения за сигурност няма да кажа къде от съображения за сигурност. Основното е, че те летят и експлодират, а ВСУ ги поръчват, което е ужасно! " отбелязва Сметанин.

Според него в Украйна има доста държавни и частни производители на дронове камикадзе.

" Имаме аналог на " Шахед ", а има и по-мощни модели, тъй като " Шахед " не летят толкоз надалеч. Сега сме фокусирани върху производството на по-сложни и скъпи планове с висока успеваемост ", подчертал той.

През октомври 2022 година държавният тръст " Укроборонпром " разгласи, че приключва създаването на ударни дронове, с обхват на деяние 1000 километра и тегло на бойната глава 75 кг. През декември стана известно, че концернът " Укроборонпром " минава към последния стадий от тестването на нов дрон.

През юни тази година " Укроборонпром " разгласи сполучливото потребление на създаден в Украйна безпилотен летателен уред, с обхват от 1000 километра.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР