Украйна е свързана с нашата страна с вековни духовни и

...
Украйна е свързана с нашата страна с вековни духовни и
Коментари Харесай

Радев обеща възстановяване на програмата за лечение на украински военни

Украйна е обвързвана с нашата страна с вековни духовни и човешки връзки. Още в първите часове на войната България осъди на най-високо равнище експанзията на Русия. Включихме се във всички санкционни режими, макар високата обществена цена. Българите отвориха домовете и сърцата си за украинците. Над 91 хиляди украинци са у нас. Много украински деца посещават нашите учебни заведения и детски градини. Готови сме да възстановим програмата за лекуване на украински военни.

Това сподели президентът Румен Радев, който организира среща тази заран с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, съобщи кореспондент на БГНЕС.

С паника следим бойните дейности. Настояваме за бързо интернационално следствие и наказване на отговорните за зверствата, съобщи още Радев и изрази вяра, че Украйна прави всичко за понижаване на жертвите измежду българското население.

Болшинството президенти от формата Б9 изготвихме декларация за по-бързото приемане на Украйна в Европейски Съюз, сподели още Радев. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР