Украйна е свалила всички 18 ракети, изстреляни срещу столицата ѝ

...
Украйна е свалила всички 18 ракети, изстреляни срещу столицата ѝ
Коментари Харесай

Украинските сили са свалили 18 ракети, изстреляни от Москва

Украйна е свалила всички 18 ракети, изстреляни против столицата ѝ през миналата нощ, оповестиха локалните управляващи. При осмата си офанзива против Киев този месец съветските сили са нанесли вреди на здания и коли. Най-малко трима са били ранени при ударите. Междувременно се появиха съобщения за шестима починали в Харков и Донецк през миналото денонощие.
Русия е атакувала Киев по суша, вода и въздух с дронове и ракети " Искандер ", " Калибър " и " Кинжал ", оповестиха от военната администрация в столицата и определиха нападението като безпрецедентно по периодичност на ударите. А от съветското военно министерство обявиха, че са постигнали задачите на офанзивата. И допълниха, че една от ракетите е поразила американска ракетна система Patriot.Според украинското разузнаване съветските сили към този момент не могат да извършват настъпателни дейности на фронта и минават в защита поради липса на запаси. Междувременно Бахмут командирът на Сухопътните сили на Украйна награди бойци за работата им.
Приближавате ни до нашата обща победа, давате опция за подготовка и на други военни групи, които ще вземат участие в настъпателната интервенция.
Олександър Сирски, пълководец на Сухопътните сили на Украйна

От Пентагона оповестиха, че в Германия са пристигнали 31 танка Abrams и скоро се чака украинските военни да стартират да се образоват за работа с тях. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР