Украйна е свалила 12 руски ракети, включително шест хиперзвукови Кинжал,

...
Украйна е свалила 12 руски ракети, включително шест хиперзвукови Кинжал,
Коментари Харесай

Украйна отблъсква ракетна атака срещу Киев

Украйна е свалила 12 съветски ракети, в това число шест хиперзвукови " Кинжал ", шест крилати ракети " Калибр " и два разследващи дрона. Те са били изстреляни към Киев в миг, когато делегация от африкански водачи идва, с цел да насърчи кротичък проект, заяви кметът Виталий Кличко. Ръководителят на военната администрация Сергей Попко съобщи, че всички ракети са били прихванати над региона на столицата.

Южноафриканският президент Сирил Рамафоса и няколко други високопоставени африкански политически фигури дойдоха в Украйна през днешния ден сутринта, с цел да разпространяват проект, който ще даде пътна карта за руско-украински мирни договаряния. 

От началото на украинската контраатака при започване на юни Москва упорства, че украинската войска се проваля в напъните си и че всички офанзиви са били отблъснати. Киев твърди, обаче, че е освободил няколко града и към стотина квадратни километра, основно на южния фронт.

" Подразделенията на Въоръжените сили на Украйна сполучливо организираха настъпателни дейности по направленията Новоданиловка-Роботине и Левадне-Старомаойрске и реализираха триумф. В региона на град Вухледар са извоювани няколко позиции. При щурмовите интервенции, нашите сили са укрепили завоюваните рубежи. Проведени са и сполучливи настъпателни дейности в региона източно от Ступочки, Донецка област. Нашите сили изтласкаха съветските окупатори от позициите им " , заяви представителят на Генералния щаб на ВСУ Олександър Щупун.

Настъпващите украински войски срещат " обезверена опозиция " от съветските сили край източния град Бахмут, заяви върховен представител на украинското командване.

По думите на военачалник Олександър Сирски, командващ на Сухопътните войски на Украйна, ситуацията на изток е напрегната, а Русия вкарва в бахмутския бранш най-хубавите си дивизии, които са подкрепяни от артилерия и авиация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР