Украйна е създала в Русия мрежа от агенти, които да

...
Украйна е създала в Русия мрежа от агенти, които да
Коментари Харесай

Киев с нова тактика - започва да действа в тила на врага

Украйна е основала в Русия мрежа от сътрудници, които да правят саботажи, и ги доставя с дронове за такива офанзиви, заяви украинската организация УНИАН, като се базира на изявление на телевизия Си Ен Ен с няколко индивида, осведомени с информация от американското разузнаване, написа Българска телеграфна агенция.

Американски чиновници понастоящем считат, че офанзивата с дрон против Кремъл предишния месец е била осъществена от такива проукраински сътрудници в Русия. Безпилотните летателни апарати са били доставени в Москва и по този метод са били пуснати от територията на самата Русия.

Що се отнася до други набези с дронове, в това число удари по петролни хранилища и неотдавнашната офанзива против Москва, американското разузнаване към момента няма цялостна изясненост. Американците обаче към този момент не се съмняват в съществуването на мрежа от диверсионни кафези на украински симпатизанти в Русия, показва УНИАН.

По данни на американското разузнаване украинските специфични служби са предали на тези диверсанти дронове, създадени в Украйна. Остава мистерия обаче по какъв начин тъкмо е осъществена доставката. Източниците на Си Ен Ен считат, че за задачата може да са били употребявани одобрени трансгранични контрабандни направления, по които дроновете са били доставени на части. Те означават, че даже и в този момент общата граница сред двете воюващи страни е толкоз едва охранявана от съветска страна, че някои контрабандни направления към момента действат.

Източниците на Си Ен Ен настояват още, че украинският президент Володимир Зеленски е определил общи граници на това, което е възможно за разследващите служби, само че той не взе участие в безусловно всички техни интервенции и не всички от тях получават директното му утвърждение.

" Шефът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов непрекъснато предлага някои от най-дръзките проекти за интервенции против Русия и прави оценка символичните дейности ", настояват американските източници.

Публичните изказвания на високопоставени представители на Съединени американски щати, че " не утвърждават " ударите непосредствено против съветската територия, са единствено дипломатическа изразителност, показва УНИАН. В частен диалог със Си Ен Ен американски и европейски чиновници са декларирали, че считат трансграничните офанзиви за рационална военна тактика, която може да отклони ресурсите на Русия за отбрана на личната ѝ територия, до момента в който Украйна се приготвя за огромна контраатака.

Един от събеседниците на американската медия е декларирал, че счита, че представителите на украинските управляващи, с които е разговарял неотдавна, са декларирали планове да продължат офанзивите на територията на Русия, тъй като това е добра тактичност за похищение на вниманието, която кара Русия да се тормози за личната си сигурност.

Нападения с дронове в Русия

През последните месеци зачестиха нападенията с дронове в Русия, в това число на много огромно разстояние от украинската граница, напомня УНИАН. Първите цели на такива офанзиви станаха петролни уреди, на които можеда бъдат нанесени обилни вреди с маломощни експлозиви.

Най-забележителен обаче беше роякът от дронове, който нападна западните покрайнини на Москва при започване на предходната седмица. Вследствие на това редица западни водачи се изрекоха по въпроса дали считат за допустими офанзивите на съветска територия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР