Украйна е постигнала съгласие с8 африкански държавиза откриване на украински

...
Украйна е постигнала съгласие с8 африкански държавиза откриване на украински
Коментари Харесай

Украйна открива посолства в 8 африкански държави

Украйна е постигнала единодушие с8 африкански държавиза разкриване на украински посолства, заяви външният министър на страната Дмитро Кулеба. Киев възнамерява да открие дипломатически представителства там до края на годината.

В края на предходната година президентът Володимир Зеленски заяви, че се планува откриването на посолства в 10 африкански страни.

" Осем страни към този момент публично се съгласиха да открият посолства, две приключват съответните процеси. За тези страни, които към този момент са се съгласили да открият посолства, е почнал процесът на търсене на посланици и има претенденти за четири или пет страни ", съобщи Кулеба пред телевизионния канал " Рада ".

Министърът добави, че това ще изисква промени в бюджета на Министерството на външните работи. Въпросът се разисква с министър-председателя, с цел да се реализира нужният резултат в края на годината.

В рамките на африканската си обиколка Кулеба посети Мароко, Мозамбик, Нигерия, Руанда и Етиопия. Украинското външно министерство се стреми да понижи въздействието на Русия в Африка. Руският външен министър Сергей Лавров също е на африканска обиколка. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР