Украйна е получила от Запада всички оръжия, от които се

...
Украйна е получила от Запада всички оръжия, от които се
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Киев получи от Запада всичко необходимо за да успеe в опита за контранастъпление

Украйна е получила от Запада всички оръжия, от които се нуждае, с цел да " успее " в опита си за контранастъпление. Това заяви във вторник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от CNN и.

" Те разполагат с... това, от което се нуждаят, с цел да продължат да бъдат сполучливи във връщането на територия, която беше завзета със мощ от Русия през последните 14 месеца “, съобщи Блинкен на взаимна конференция с външния министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли.

" Както неведнъж съм казвал, не става въпрос единствено за въоръжение, само че и за образование <...>, с цел да може Украйна да обслужва системите, които сме доставили. И е доста значимо, несъмнено, те да имат верните проекти.. Според моята лична преценка, те имат всичко във всички тези области, с цел да продължат да бъдат сполучливи ", означи още Блинкен.

По-рано във вторник управляващите на Съединени американски щати отпуснаха нов пакет от военна помощ от 1,2 милиарда $ за Украйна, който включва " спомагателни системи за противовъздушна защита и муниции “, " съоръжение за консолидиране на западни пускови установки, ракети и радарни станции с украински системи за противовъздушна защита “, " муниции за противопоставяне на безпилотни летателни системи ", 155 мм артилерийски снаряди, услуги за сателитни изображения, поддръжка при военно образование и поддръжка на съоръжение “. Тези оръжия ще бъдат закупени от американската страна от производители или сътрудници и трансферирани в Украйна за " подсилване на нейната противовъздушна защита и облекчаване на потребностите от артилерийски муниции “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР