Украйна е на път да получи големи партиди от боеприпасите,

...
Украйна е на път да получи големи партиди от боеприпасите,
Коментари Харесай

WSJ: Чехия купува боеприпаси за Украйна от съюзници на Русия

Украйна е на път да получи огромни партиди от боеприпасите, от които доста се нуждае, само че те няма да дойдат от Съединени американски щати или различен дирек на НАТО, написа The Wall Street Journal.

" По-скоро договорката е подписана от страна без изход на море с 10 милиона души, притисната сред Германия и Полша, известна с живописната си столица и качеството на бирата си, само че също по този начин и дом на огромна оръжейна промишленост ".

Чешката република употребява контактите си от ерата на Студената война, с цел да получи боеприпасите, от които Украйна се нуждае. В изискванията, когато помощта на Съединени американски щати за доставка на оръжие е блокирана, производството на муниции на Запад пораства постепенно, а запасите на Киев понижават, Прага ги купува от страни, които работят като съдружници на Москва.

Според WSJ Чешката република е получила към 800 000 артилерийски снаряда от разнообразни снабдители по света и е идентифицирала още 700 000 единици, които могат да бъдат поръчани, в случай че има в допълнение финансиране. Досега към този момент е обезпечен първият транш от 300 000 снаряда, като Германия е с максимален принос.

Бившето участие на страната в някогашния руски блок се оказа непредвидена помощ. Чешката република наследи огромна оръжейна промишленост с клиенти по целия свят и положителни връзки с доста страни от световния юг, които имат огромни ресурси от оръжия от руската ера и са в положение да създават даже повече.

Въпреки че Прага мълчи от кое място идват боеприпасите, WSJ написа, че измежду доставчиците са съдружници на Русия. Търговските съглашения плануват доставките да се правят през Чешката република или трети страни, с цел да се скрие всяка директна връзка сред страните на генезис и Украйна и да се избегне гнева на Москва.

" Поверителността е основна: Ние приказваме и ще приказваме с всички, без значение от тяхната преданост или политическа позиция – с някои изключения, като Северна Корея ", е декларирал Томаш Пояр, консултант по националната сигурност, представен от Фокус.

От своя страна Ян Иреш, чешки заместник-министър на защитата, е показал, че чешката самодейност разкрива несъгласие сред приятелското обществено отношение на някои държавни управления към Русия и желанието им да подписват " уединено " покупко-продажби със съдружниците на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР