Украйна е изправена пред невъзможен“ избор - да отстъпи територия,

...
Украйна е изправена пред невъзможен“ избор - да отстъпи територия,
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Киев е изправен пред невъзможен избор

Украйна е изправена пред „ неосъществим “ избор - да отстъпи територия, с цел да избави живота на жителите, или да се бори за територия, като пожертва бойци. Това се споделя в обява на The Wall Street Journal, представен от

Украинските водачи споделят, че за всеки сантиметър територия си коства да се бие, само че тяхната войска е изтощена след несполучлива контраатака предходната година, а обезверено нужният спомагателен пакет от помощ е затънал в Конгреса. Русия, с огромна войска и военна стопанска система, оказва напън над по-малкия си комшия, се споделя в обявата, представена от организация УНИАН.

Авторите означават, че тази година Украйна ще би трябвало единствено да се пази, пробвайки се да ограничи териториалните загуби пред лицето на военното предимство на агресора. В същото време връщането на към този момент окупираните от Русия територии е проблем, който изисква „ внимателно пресмятане “ и претегляне на цената на тези територии по отношение на рестриктивните мерки на украинските запаси, човешкия живот и моралното положение на обществото.

WSJ отбелязва, че безмилостните съветски офанзиви против Авдеевка, макар големите загуби, показват решимостта на Москва да подчини Украйна. На фона на изострен дефицит на муниции, украинската войска също е изправена пред дефицит на бойци, които да заменят изтощените бойци, които се бият на първа линия към този момент над две години. Ротацията е сериозен проблем за ЗСУ. Но държавното управление в Киев не смее да извърши огромна готовност, тъй като това е политически сензитивно решение, означават създателите на обявата.

Припомняме, че на този декор в НАТО към този момент намерено се приказва за изпращането на бойци в Украйна, само че такова решение към днешна дата не е взето. Украйна ясно показва, че няма потребност от непознати войски, а от оръжия и муниции, с цел да завоюва войната. Украинският президент Володимир Зеленски прикани съдружниците на Киев да му доставят повече системи за Противовъздушна отбрана, като уточни, че единствено през този месец Русия е атакувала страната му със 130 ракети, повече от 320 дрона и с близо 900 управляеми бомби. Руската пълномащабна инвазия против Украйна продължава към този момент повече от две години и Киев мощно разчита на задграничната военна помощ, част от която понижа. Републиканците в Конгреса на Съединени американски щати от месеци насам блокират огромен пакет от помощи за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР