Украйна е издала само 10 визи на руски граждани през

...
Украйна е издала само 10 визи на руски граждани през
Коментари Харесай

Украйна е издала десет визи за руски граждани за период от четири месеца

Украйна е издала единствено 10 визи на съветски жители през последните четири месеца, украинската телевизия Hromadske, като се базира на информация на външното министерство в Киев. Институцията не е предоставила данни за общия брой на молбите за визи, подадени от съветски жители.

На 1 юли 2022 година Украйна вкара визов режим с Русия. Преди тази дата, без значение от анексията на полуостров Крим през 2014 година, Киев допускаше безвизов престой от 90 дни в границите на половин година.

Въпреки разрешението за свободно секване на границата анексията понижи доста визитите на съветски жители,. През календарната 2021 година общо 500 хиляди съветски жители са влезнали в Украйна.

Пълномащабната война, стартирана от Русия против Украйна на 24 февруари 2022 година докара до затваряне на украинските дипломатически служби в Русия. След въвеждането на визовия режим на 1 юли съветските жители имат право да аплайват за визи посредством VFS Global - интернационален портал, който обслужва държавни управления и дипломатически задачи по света. Но самата виза може да бъде получена единствено в украинско посолство или консулство в трета страна.

В началото на ноември Украйна вкара нови ограничавания за съветски жители - тя престана да издава и да възобновява позволения за непрекъснато престояване с право на работа.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР