Украйна е готова да обяви неутралитет, ако това доведе до

...
Украйна е готова да обяви неутралитет, ако това доведе до
Коментари Харесай

Пропукването на руския режим отвътре е възможно, ако кръгът около Путин загуби вяра в него

Украйна е подготвена да разгласи неутралитет, в случай че това докара до мир. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски. " Виждам опция за продължение на договарянията, въпреки че не мисля, че военните дейности ще спрат толкоз бързо. И двете страни се пробват да реализират колкото може повече триумф на бойното поле, тъй че да могат да консолидират по-късно териториалните завоевания. От една страна, Украйна да си върне територията отпреди нашествието на Русия. От друга страна, Русия да реализира най-малко гаранция за това, че ще има ръка върху Крим и Донбас ", разяснява преподавателят по Международни връзки и европейски политики в университета в Маастрихт доктор Петър Петров пред.

Относно договарянията сред двете страни, той посочи, че ходът на Зеленски е ловък и дипломатически, а това, което дава обещание - добре обмислен ангажимент. " Труизъм е това, че Украйна не може да стане член на НАТО. Това беше ясно от 2008 година, когато Франция и Германия блoкираха декларацията за поддръжка на проект за участие на Грузия и Украйна ", акцентира събеседникът. Като съществени цели на Зеленски доктор Петров посочи прекъсване на огъня, гарантиране на сигурността на Украйна след войната и възобновяване на нейния суверенитет и териториална целокупност.

" Русия дава знаци за това, че са вероятни взаимни отстъпки на масата на договаряния, само че това не значи, че тя е отстъпила или че ще спре бойните дейности в кратковременен проект. Русия ще продължи да натиска да максимизира това, което е съумяла да завоюва на бойното поле ", счита той. Според доктор Петров е значимо за Путин да показа пред съветското общество и пред света, че той е съумял в нещо. Той добави, че съветският президент желае да управлява бъдещето на Украйна и да усили политическата и икономическата мощност на Русия по отношение на Запада.

Д-р Петров е безапелационен, че в случай че Украйна падне, ще има доста повече закани Русия да продължи експанзиционната си политика. " Падането на Украйна ще бъде основно за реда на сигурността и мира на цяла Европа. Пропукването на съветския режим от вътрешната страна е допустимо, в случай че кръгът към Путин стартира да губи религия в него ", посочи той. Д-р Петров сподели още, че от срещите на Г-7, НАТО и Европейски Съюз е станало още веднъж ясно, че Западът няма по какъв начин да пристъпи към парещ спор. А глобите няма да отпаднат и след края на войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР