„Украйна е готова да говори за прекратяване на огъня и

...
„Украйна е готова да говори за прекратяване на огъня и
Коментари Харесай

Украйна обяви, че е готова да говори за прекратяване на огъня и мир

„ Украйна е подготвена да приказва за преустановяване на огъня и мир и се организират съвещания по отношение на мястото и времето на преговорния развой с Русия “, заяви прессекретарят на украинския президент Сергей Никифоров във Facebook.

„ Провеждат се съвещания сред страните по отношение на мястото и времето на преговорния развой. Колкото по-рано стартират договарянията, толкоз повече са възможностите да се върнем към естествения живот “, сподели той.

„ Украйна се е отказала да води договаряния с Русия през вчерашния ден и е поискала отсрочване на въпроса за през днешния ден “, твърдеше по-рано през вчерашния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Президентът Владимир Путин изрази през вчерашния ден подготвеност да изпрати делегация за договаряния в беларуската столица Минск, откакто от администрацията на украинския държавен глава дадоха знак, че са склонни да договарят неутралитет на страната във връзка с НАТО.

Малко по-късно президентът Владимир Путин прикани украинската войска да смъкна държавното управление си.

В Съединените щати представителят на Държавния департамент Нед Прайд дефинира съветското предложение за договаряния като несериозно.

„ Москва предлага дипломация под дулото на оръжието - това не е същинска дипломация “, сподели той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР