Украйна е благодарна на ЕС за санкциите срещу Русия, но

...
Украйна е благодарна на ЕС за санкциите срещу Русия, но
Коментари Харесай

Украйна настоява ЕС да изгони всички руски посланици

Украйна е признателна на Европейски Съюз за глобите против Русия, само че желае Европа да вкара доста повече ограничавания, с цел да принуди Кремъл да спре войната. Това стана ясно на съвещание на Комисията за външни работи на Европейския парламент в сряда в Брюксел, на която участваха депутати от украинския парламент - Верховната рада. " Войната би трябвало да спре оптимално бързо и всички вероятни ограничения би трябвало да се приложат - наказания, доставки на оръжия, всичко ", съобщи кметът на Мелитопол Иван Фьодоров, който преди дни беше освободен от съветски плен, съобщи.

Зам.-председателят на парламентарната комисия за евроинтеграция на украинския парламент Мария Мезинцева сподели, че Киев чака европейско ембарго за вноса на съветски нефт и газ, изключване от европейската банкова система на всички съветски банки (сега те са единствено 6, без двете най-големи), лишаване на разрешителните престой на съветските жители, живеещи в Европа, и възбрана за лъчение на още съветски медии.

Председателят на подкомисията за задграничната помощ в Радата Елена Хоменко добави към листата дипломатическа изолираност и изпъждане на всички съветски посланици от Европейски Съюз, въвеждане на визов режим за притежателите на съветски дипломатически паспорти, възбрана на съветските културни и научни институти и блокиране на сметките и опциите за пътешестване в Европа за всички висши съветски мениджъри и служители и за техните фамилии. Хоменко сподели, че глобите, които се ползват към Русия, би трябвало да се вкарат и по отношение на нейния съдружник Беларус, посредством който Москва се пробва да ги заобиколи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР