Украйна би желала да се повишат възможностите за износ на

...
Украйна би желала да се повишат възможностите за износ на
Коментари Харесай

Украйна очаква от ЕС помощ за съхранение на реколтата от жито


Украйна би желала да се покачат опциите за експорт на зърнената годишна продукция през Румъния, съобщи през днешния ден украинският зам.-министър на земеделието Маркиан Дмитрасевич пред евродепутатите от комисията на Европейския парламент по земеделие.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5977
Той посочи, че е належащо построяването на интермодални терминали по река Дунав, с цел да може житото да се трансферира по-лесно сред наземни и водни средства за транспорт. По неговите думи към този момент наподобява, че пристанището в Констанца ще бъде претрупано с работа, в случай че не бъдат подхванати спомагателни ограничения за предоставяне на преимущество на украинския експорт.

Дмитрасевич изрази вяра Украйна да може да изнася през пристанищата си в Сула и Измаил. Той посочи, че поради войната износът на украинско зърно е намалял три пъти. По негови данни преди нахлуването на Русия, от Украйна са били изнасяни по 5-6 милиона тона жито, а в този момент не може да се чака количествата да надвишават 2,4 милиона тона месечно.

Украинският зам.-министър предложи пристанището в Констанца да бъде употребявано също за експорт на горива към Украйна. Има незабавна потребност от краткотрайни места за предпазване на украинската годишна продукция поради унищожаването на част от хамбарите и силозите, уточни Дмитрасевич и прикани Европейски Съюз да обезпечи помощ, както и да не стопира доставките на въоръжение за украинските сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР