Украса за великденските яйца и сладки Нито ден без подготовка

...
Украса за великденските яйца и сладки Нито ден без подготовка
Коментари Харесай

Украса за великденските яйца и сладки. Изненадайте семейството си!

Украса за великденските яйца и сладки

„ Нито ден без подготовка за Великден “ – това е нашето априлско мото! Първо, подготвихме прелестно празнично меню. Второ, избрахме забавен фон за жилището. Но това не е всичко! В тази публикация ще споделим забавен метод за декорация на великденските сладки и великденските яйца.

Ще разберете по какъв начин да извършите цветна декорация и топери за декориране на сладките. На първо място, запасете се с самообладание и въображение. Тогава процесът на декорация ще ви донесе доста наслаждение. Да се захващаме за работа!

Ще ви трябват:
6 бели яйца
купички за боите
сладкарски бои
слънчогледово масло
вода
4 сламки

Подготовка:
Първо изплакнете яйцата под течаща вода и ги сварете. Второ, в 4-5 купички изсипете по 40-50 мл вода. След това прибавете по 1 ч.л. сладкарска багра. Ще използваме алена, синя, жълта и зелена. Добавете по 0,5 с. л. 9% оцет във всяка купичка.

Увийте всяко варено яйце в салфетка. След това благодарение на сламка изсипвайте бои с разнообразни цветове върху яйцето. Когато яйцето е изцяло навлажнено, притиснете салфетката от всички страни.

Поставете всички готови яйца на телена решетка и оставете за 15-20 минути.

Махнете салфетките от яйцата и ги избършете със салфетка, потопена в олио. Тогава цветът ще бъде по-ярък. И яйцата ще блестят повече.

Как да си извършите топер за сладките

Ще ви трябват:
готово тесто за сладки
дървени пръчки
200 г пудра захар
1 белтък
0,5 ч.л. нишесте
0,5 ч.л. лимонен сок
2–4 капки кулинарен глицерин
хранителни оцветители гел
нова четка за зъби
подготвени пясъчни бисквити
ленти за декорация

Приготвяне:
Разточете тестото на кора. С помощта на формички изрежете сладките под формата на зайчета и яйца. Печете за 8-10 минути.

Докато са към момента горещи, поставете дървените пръчици в средата. Оставете сладките да се охладят добре. За да извършите повърхността на сладките по-плоска, деликатно ги притиснете с дървена дъска.

Междувременно пригответе глазурата. Смесете пудра захарта, лимоновия сок, нишестето и белтъка и разбийте с пасатор за 8-10 минути. Добавете глицерина в готовата глазура. Той е нужен, с цел да направи глазурата по-еластична. След това разбийте сместа за още 1 минута.

Покрийте глазурата с влажна забрадка и оставете за 10 минути. За да придадете мечтаната консистенция на глазурата, прибавете към нея няколко капки вода и разбъркайте след всяко прибавяне.

Глазурата за контура би трябвало да е по-гъста, а за заливката по-течна. Разделете глазурата на 3 елементи. Оставете едната бяла (за контура), а другите 2 оцветете с хранителни оцветители по избор.

С помощта на сладкарски плик нарисувайте тънки контури върху охладените сладки. След това запълнете няколко сладки с пъстър айсинг. Ние избрахме лавандула.

Използвайте нова четка за зъби и многоцветни петна гел, с цел да напръскате глазурата. В този случай боите не би трябвало да се разреждат. Оставете глазурата да се втвърди изцяло.

По сходен метод украсете останалите сладки. За айсинга избрахме зелено. След това стрийте пясъчните бисквити на трохи и прибавете багра, както към глазурата. Поръсете сладките и отстранете непотребното. Украсете с цветни панделки.

Вижте още: Недостиг на витамини – какво е въздействието върху организма?

Сега знаете по какъв начин да извършите невероятна декорация за сладките. Разбира се, целият развой ще ви отнеме известно време. Но повярвайте ми, резултатът си заслужава.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР