Украинците в България ще станат по-уязвими след като държавната помощ

...
Украинците в България ще станат по-уязвими след като държавната помощ
Коментари Харесай

Подготвят полицаите в Бургас за евентуално засилване трафика на хора с украински граждани

Украинците в България ще станат по-уязвими откакто държавната помощ завърши. Те ще би трябвало сами да търсят дом и работа. Затова е допустимо да станат обект на трафик на хора. Това стана ясно от думите на Росица Янева, секретар на Бургаската комисия за битка с трафика на хора, представена от БНР.

" В момента няма потвърдени такива случаи, работи се по няколко за обезчестяване и побой над украинки, само че не ясно още дали се касае за трафик ", сподели Янева.

Над 20 чиновници от полицейските ръководства в Приморско, Созопол, Бургас, Поморие и Несебър, които имат отношение към регистрацията на търсещи краткотрайна протекция бежанци от Украйна, вземат участие през днешния ден в образование на тематика " Превенция и противопоставяне на трафика на хора ".

Според специалисти от локалната комисия за битка с трафика се чакат случаи на трафик с украинци след края на държавната стратегия за поддръжка.

Независимо, че сега няма потвърдени случаи, действително броят на жертвите на това закононарушение може да е доста повече. Причината е, че самите жертви не алармират и че мъчно се потвърждава закононарушението.

Според статистиката в област Бургас, всяка година има сред 40-50 потърпевши жертви на трафик, като 2/3 са за трафик на бременни в Гърция и Кипър, и продажба на новородените им бебета там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР