Украинците ще се сражават за своята държавност и няма да

...
Украинците ще се сражават за своята държавност и няма да
Коментари Харесай

Зеленски в Деня на украинската държавност: Няма да спрем докато не освободим и последния метър наша земя

Украинците ще се борят за своята държавност и няма да спрат до момента в който не освободят и последния метър от земята си. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение по случай Деня на украинската държавност, съобщи Укринформ.

" За нас да живеем в несвобода значи да не живеем, да сме подвластни значи да ни няма. Защото несамостоятелна и несвободна Украйна не е Украйна. Ние не познаваме думата " иго ". Има я в нашите речници, само че не и в главите ни. Ще дадем и последната си риза, ще дадем всичко, което имаме, поради това, което носим в сърцето си. Именно по тази причина ще се сражаваме за нашата държавност до последно – до последния си мирис, до последния патрон, до последния боец. Само че не нашия, а вражеския. " – сподели украинският държавен глава.

„ Ще живеем, с цел да се борим, и ще се борим, с цел да живеем, няма да се предадем до момента в който не прогоним от вкъщи си последния окупатор, ние няма да спрем до момента в който не освободим и последния метър украинска земя, няма да се успокоим до момента в който не освободим последното село, последния дом, последния бунар, последнята вишна, последната върба.” – обърна се Зеленски към народа си

Той е убеден, че ще стане точно по този начин.

“Защото за нас и за окупатора всичко това има безусловно друго, противоположно значение. Нещата, които за тях са цели, за нас са светини. Те вижда незнайни имена на картата, за нас те са познати места от детството ни. “ – продължи Зеленски.

Той акцентира, че съветските окупатори извършват незаконни заповеди, а украинците – свещения си дълг.

" Сражаваме се за разнообразни неща, по тази причина и краят на тази борба за всеки ще е друг. По значене и даже по звучене. На съветски това ще е неуспех на спецоперацията. На украински – победа във войната. “ – акцентира украинският президент, като поздрави украинците с Деня на кръщението Украйна, с Деня на украинската държавност.

Денят на украинската държавност е открит с президентски декрет от 24 август 2021 година Паметната дата подчертава върху приемствеността сред Украйна и учредената Владимир Велики киевска страна. Тя остава в историята като Киевска Рус, а след това името „ Рус “ е присвоено от наследниците на Московското княжество, основано през 13 век – четири века след Киевска Рус. За ден на украинската държавност е определена датата 28 юли, когато в Украйна се отбелязва е денят на кръщението – приемането на християнството от Киевска Рус като цивилизационен избор за принадлежността на украинците към Европа. За разлика от русите, те възприемат себе като европейски, а не като евразийски народ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР