Украинците са знаели къде да ударят врага, на тази територия

...
Украинците са знаели къде да ударят врага, на тази територия
Коментари Харесай

Полк. Диман Георгиев: Според кремълската логика на Радев всичко на земята е руско, и Курск си е руски, нищо че там се вее украински флаг

Украинците са знаели къде да ударят врага, на тази територия работи и по този начин нареченият Руски легион на свободата, част от украинската войска

Да се оплакваш и то в Организация на обединените нации, че Украйна те е нападнала е смешно и тъпо, този " рев " е главно за вътрешна приложимост

Катарзис в съветското общество е неосъществим до момента в който Путин е на власт, а Русия не бъде победена и заставена да заплати за злодеянията си, споделя пред Faktor.bg специалистът, офицер от запаса и член на Управителния съвет на Атлантическия съвет на България

Интервю на Мая Георгиева

-Полк. Георгиев, следите акцията на украинската войска в региона на Курск, по какъв начин оценявате тази тактика - вместо да отбраняват завзети от руснаците територии, навлизат непосредствено на тяхна земя?

-През миналите две години войната в Украйна стана извънредно позиционна. Поради ненавременната доставка на оръжие и муниции от украинските съдружници съветската войска имаше задоволително време да се окопае и да построи фортификационни уреди на огромна дълбочина (15-20 км).

Руските артилеристи " простреляха " местността и местата за възможен метод за нахлуване на украинската войска. Огневите точки бяха позиционирани по този начин, че да покриват всякога, всяко направление за нахлуване на УВС.Бяха построени безбройни минни полета, както пред укрепените региони на съветската защита, по този начин и в дълбочина сред линиите за защита.

Всички помним по какъв начин при опитите на украинците да пробият съветските позиции техните танкове, в това число немските " Леопард " и американските " Абрамс ", попаднаха в минни полета и бяха унищожени. Загинаха доста украински бойци.

В такава обстановка, на този фронт, без предимство във въздуха и артилерийско подавяне на огневите средства на съперника всяко нахлуване би било самоубийство. Необходимото предимство, с цел да се реализира сполучлива настъпателна интервенция в персонален състав и техника при по този начин построена защита, е от 6 до 9 пъти.

Отчитайки това украинското командване промени разпоредбите на играта.На местата на пробивите по руско-украинската граница, с цената на 15 милиарда рубли, бяха построени две отбранителни линии. Те обаче бяха охранявани (нарочно употребявам тази дума) от едва готови подразделения на териториалната защита и чеченски охранители, неспособни да се опълчват на елитните украински бригади, които направиха пробивите.

Изненадата беше главен фактор и съгласно мен самите украинци останаха сюрпризирани от лекотата, с която преодоляха всяка съветска опозиция.Пробивът се случва тъй като УВС могат да го създадат.Като един актуален Сун Дзъ, Сирски заблуди всички за опциите на украинската войска.

Сега руснаците са изправени пред голям брой алтернативи, украинците имат двойно повече благоприятни условия.Поставяйки на врага дилеми/въпроси. Колкото повече алтернативи има пред него, толкоз по-зле става обстановката за него.

Тази инвазия, която не среща опозиция от врага, основава алтернатива за кремълските стратези.Целта е Курск? Брянск? Белгород? АЕЦ? Какво?Ако изтеглим войски от някое направление, дали там не чакат скрити 3-4 от 12 те свежи украински бригади?
Освен това сред страните във война не съществуват граници, има единствено фронт! Руснаците наподобява не помниха това, а украинците не са...

-Твърди се, че две седмици преди този момент нахлуване руснаците са имали разследваща информация за подготвяната акция, само че военното им управление е проспало офанзивата?

-Да, има сведения, че съветското разузнаване е предупреждавало военно-политическото си управления за това, че се готви нещо огромно.От американски медии излезе информация, че министърът на защитата на РФ Белоусов преди 10 на дни се е свързал с шефа на Пентагона Лойд Остин, с цел да предизвести, че УВС се готвят да ударят по съветска територия с американски оръжия.От Пентагона е имало предизвестие към украинското военно управление и тогава удар нямаше.

Във всички случаи съветското разузнаване е докладвало, че нещо се случва. Няма по какъв начин няколко бригади да се предвижват до съветската граница, без това да не бъде видяно.Според мен, руснаците са подценили нещата. Не са повярвали, че УВС готвят нещо толкоз смело и огромно.

- Но това значи и положително разузнаване на украинците – знаели са къде да ударят врага...

-Разбира се. На тази територия работи по този начин нареченият Руски легион на свободата, част от украинската войска. Явно неговите чести рейдове не са били инцидентни.Те са тествали съветската защита, събира ли са разследваща информация. Предполагам даже, че са оставяли на избрани места скрити камери и разследващи дронове, които да се задействат по време на настъпателната интервенция.Подготовката е била на високо равнище.

Тук би трябвало да отчетем и съвършената работа на украинските служби за сигурност, които не разрешиха приключване на никаква информация. Няма фрагменти от фронта. Според мен дребното такива са " филтрирани " за да подкрепят украинската интервенция.
Например, суматохата, която се основава измежду локалното население пречи на напредването и бойните дейности на руснаците, само че благоприятства украинските формирования, с цел да настъпват по-бързо.

Единствената публична информация, която излезе е от президента Зеленски. Той заяви единствено, че за 3 дни е запълнен " обменния фонд ".По непотвърдени данни са пленени 1100 съветски военни.

-Над 1000 кв. км. съветска земя към този момент са в украинско притежание, а съветската войска даже не оказа сериозна опозиция, по какъв начин да разчетем тези знаци?

-Русия постоянно се е готвила за нахлуване. Със сигурност съветското военно управление не е разработвало, а още по- малко да е провеждало учения и тренировки за прекъсване на огромно украинско или НАТО нахлуване.Това единствено още един път потвърждава, че Русия постоянно се готви да настава, а не да се пази. Просто не са подготвени за отбранителни бойни дейности на необятен фронт. Украинците са разбрали тази уязвимост, употребяват я и на това се дължи техния триумф.

-Сега руснаците реват, че има заплаха АЕЦ " Курск " да попадне в украински ръце, приказват за терористична акция от страна на Киев, за подло нахлуване. Имат ли право за такива обвинявания по-късно, което предизвикаха на Украйна през последните 2,5 години?

-Да се оплакваш и то в Организация на обединените нации, че Украйна те е нападнала - това е смешно и тъпо. За мен този " рев " е главно за вътрешна приложимост. Не мисля, че някой и изключително съдружниците на Украйна ще трансформират своето отношение към спора.От друга страна, колкото по-слаба и уязвима се демонстрира Русия, по-бързо ще се изпарява желанието на съдружниците й да й оказват помощ.

Що се отнася до АЕЦ- а, сигурен съм, че УВС при опция ще я изолират, само че няма да влязат в нея или още по-малко да пречат на естествената и употреба.

-Обикновените руснаци са в суматоха и потрес, напущат завзетите от ВСУ региони и селища. Дали ще осмислят това, какво предизвикаха на Украйна, което да бъде мотив за катарзис и отрезвяване поради злодействата на Кремъл?

-Докато Путин е на власт катарзис в съветското общество няма да има. Всъщност, до момента в който Русия не бъде победена и заставени да заплати за злодеянията си, тя ще си остане същата, и хората, и политиците й.

-Допускате ли, че може да се разиграе обстановка завзетите съветски земи да бъдат разменяни за окупирани от Кремъл украински територии?

-Със сигурност, при възможни договаряния това би бил преференциален коз за украинските договарящи. Това би било добре даже за съветските договарящи, които биха показали пред съветската общност сходна замяна като непълен триумф.
Въвеждането от Кремъл на положение на " антитерористичната интервенция " в района, с изключение на опит за омаловажаване на мащаба на украинското нахлуване и отвод за решителни дейности по изтласкване на УВС от Курск, е може би подготовка за подобен сюжет.

- Преди години президентът Радев цинично съобщи, че щом над Крим се вее съветско знаме, значи е съветски. Чий в този момент е Курск?

-Президентът по време на цялата война ясно демонстрира своята поддръжка за Русия. Призивите му за " мир " при приключен факт са поддръжка за Путин и неговите проекти.

Радев е човек с чугунена глава - той не се трансформира. Нищо не може да промени нито мисленето му, нито отношението му към съветската експанзия. Според неговата логичност, която е кремълска, всичко на земята е съветско, т.е. и Курск си е съветски, нищо че там се вее украински байрак.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР