Украинците използват нетрадиционни методи, за да спрат руските танкове: с

...
Украинците използват нетрадиционни методи, за да спрат руските танкове: с
Коментари Харесай

Украинците спират руските танкове с водна бариера. Зеленски апелира за масови протести по цял свят.


Украинците употребяват нетрадиционни способи, с цел да спрат съветските танкове: с отворени шлюзове край Днепър са основали естествена водна преграда пред Киев. Украйна твърди, че руснаците тероризират хора в окупираните градове.

украинците употребяват нетрадиционни и ефикасни способи: бранителите на града са отворили защитни шлюзове към Днепър и Ирпин, което е провокирало обширни наводнения, както демонстрират сателитни фрагменти от района на военните дейности. По този метод се образува естествена водна преграда на към 30 километра от центара на Киев, която попречва напредването на съветските танкове, заяви NTV.

Русия ускорява въздушните офанзиви
Редакцията предлага
По украински сведения Русия ускорява интензивността на въздушните си набези. В рамките на 24 часа били регистрирани над 250 акции, се споделя в отчет на украинския общоприет щаб на армията от тази заран. Преди ден въпросните въздушни офанзиви са били с 60 по-малко. Основни цели на обстрел остават военни и цивилни обекти в региона на Киев, Чернигов и Харков.

Русия употребява поделения на Националната армия

Москва продължава да твърди противоположното - че нападна единствено военни цели. В сряда били улучени и 11 „ противников военни цели “, измежду които самолети, един хеликоптер и крилати ракети. В окупираните от Русия територии съветските войски тероризирали локалните поданици, демонстриращи против окупацията, се споделя още. Използвани били поделения на съветската национална армия, с цел да бъдат предотвратени митингите. Тези данни не могат да бъдат доказани от самостоятелни източник.

Множество жертви в Харков

От навлизането на съветските войски в Украйна преди един месец в борби към град Харков в Североизточна Украйна по данни на локалната полиция са били убити 294 цивилни жители, измежду които и 15 деца, бе обявено от чиновници на втория по величина украински град в обществения канал Телеграм. Хората там съвсем нямали опция да изоставен бункерите, в които търсят отбрана от въздушните офанзиви. Жилищни здания, учебни заведения, лечебни заведения и предприятия били опожарени.

Преди войната в Харков са живеели 1,5 млн. души.

Три срещи на върха

Западът през днешния ден организира три срещи на върха в Брюксел, свързани с войната в Украйна. За тях дойде и американският президент Байдън. Украинският президент Зеленски ще взе участие в тези срещи на върха на НАТО Европейски Съюз и Г-7 по видеовръзка.

Децата са най-големите жертви

УНИЦЕФ назова войната в Украйна а. „ Всяка секунда едно дете се трансформира в емигрант “, сподели немският представител на УНИЦЕФ Кристиян Шнайдер. Над 1,5 млн. девойки и момчета към този момент са били принудени да бягат към прилежащи страни, а безчет други се опасяват за живота си в окупираните градове, към които се водят боеве. Те са главните жертви на тази война “, сподели Шнайдер.

Русия продължава да лимитира въздушния трафик в граничния район към Украйна. От летищата край Черно море действа единствено Сочи. Блокирани са да вземем за пример Симферопол в Крим и интернационалното летище Ростов на Дон.

Зеленски моли за нови митинги против Русия

прикани хората в целия свят да показват в поддръжка на Украйна. Той моли към тях да се опълчват на войната. Войната „ съкрушава моето сърце, сърцата на всички украинци и на всички свободни хора в света “, сподели във видеообръщение Зеленски.



Вижте и това видео на Дъждовни води:

" Сърцето ми се къса. Искам да се удрям за Киев. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР