Украинци влизат във взривения завод за боеприпаси Миджур в Горни

...
Украинци влизат във взривения завод за боеприпаси Миджур в Горни
Коментари Харесай

Украинци подготвят завода на смъртта „Миджур" да поднови работата си

Украинци влизат във взривения цех за муниции „ Миджур " в Горни Лом, заяви кметът на селото Илиян Михайлов. Засега единствено се чистят треви и шубраци по двора и отпадъци от цеховете. " Предполагам, че скоро ще стартират работа. Наели са 5-6 души от селото, които правят почистването ", сподели кметът.

Нямаме офиицална информация дали притежателят на завода Валери Митков го е продал или единствено го е отдал чартърен на украинците, добави Илиян Михайлов.

" Носят се клюки, че щели да назначат в скоро време 40 души. Това радва хората, тъй като мнозина са без работа. Но всички слагат условия, в случай че заводът още веднъж стартира да утилизира остарели муниции, то да се съблюдават всички нужни условия. Т.е. всички търсят сигурност за живота си ", сподели кметът на Горни Лом.

Завод „ Миджур " се прочу в страната през октомври 2014 година, когато един завод за заличаване на мини се взриви и изпепели намиращите се вътре 15 души – управителен екип и служащи. Във видинския съд тече дело за търсене на виновност от 4 длъжностни лица. На първо място отговорност се търси от притежателя на завода Валери Митков.

Преди дни националното придвижване „ Екогласност " популяризира информация, че в завода се намрат 19 800 гръцки противопехотни мини, чиято орис не е ясна. Доставени са за утилизация. Официален отговор от съответните управляващи обче няма.Копирано от standartnews.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР