Украинци са произволно задържани и изчезват в контролираните от Русия

...
Украинци са произволно задържани и изчезват в контролираните от Русия
Коментари Харесай

ООН: В окупираните от Русия региони изчезват цивилни

Украинци са случайно арестувани и изчезват в следените от Русия региони, оповестиха Организация на обединените нации пред BBC. Организацията е проверила минимум 36 случая на задържане на цивилни, като на фамилиите постоянно е отказвана всякаква информация за ориста на арестуваните.

Украинците споделят, че се опасяват поради отвличанията на цивилни жители, до момента в който Русия се бори да откри надзор над превзетите от нея градове.

Журналистката Виктория Рошчина е работила в окупираните региони в източната част на страната, когато е била отвлечена от незнайни мъже на 15 март. Работодателят ѝ, Hromadske, съобщи, че тя „ евентуално е била арестувана от съветската работа за вътрешно разузнаване”, въз основа на свидетелски показания за отвличането ѝ в град Бердянск.

Тя беше освободена шест дни по-късно, когато в проруските канали на Telegram стартира да се популяризира видеоклип в жанр „ пленник “, явно записан под напън. В него Рошчина декларира, че Русия не я е взела в плен и благодари на силите на Москва за „ спасяването на живота ѝ “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР