Украинското знаме ще бъде издигнато тази сутрин пред Европейската комисия

...
Украинското знаме ще бъде издигнато тази сутрин пред Европейската комисия
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен e в Киев за Деня на Европа

Украинското знаме ще бъде издигнато тази заран пред Европейската комисия в Брюксел, по случай Деня на Европа 9 май. Тази година той ще се празнува освен в Европейския съюз, само че и в Украйна, оповестява Българска национална телевизия. По случай празника ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен през днешния ден е в Киев, където ще беседва с президента на страната Володимир Зеленски.

Разговорите на Урсула Фон дер Лайен и Зеленски ще обзет всички въпроси от двустранен интерес, в това число за готовността на Киев за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Европейската комисия приветства решението на президента Зеленски Денят на Европа отсега нататък да бъде празнуван и в Украйна. Според Брюксел това решение демонстрира, че украинците се усещат европейци.

9 май ще бъде маркиран в европейските институции – в Брюксел и в Страсбург, където сега се организира сесията на Европейският парламент. На тази дата Европейският съюз празнува Декларацията на Шуман, подписана на 9 май 1950 година. Документът си слага за цел да обезпечи дълготраен мир в следвоенна Европа и слага основите на днешния Европейски съюз.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР