Украинското военно разузнаване сигнализира, че част от украинските военнопленници, разменени

...
Украинското военно разузнаване сигнализира, че част от украинските военнопленници, разменени
Коментари Харесай

Украинското военно разузнаване: Част от разменените наши военнопленници са били измъчвани

Украинското военно разузнаване алармира, че част от украинските военнопленници, разменени с Русия през днешния ден, са били изтезавани в плен.

" Много украинци, предадени на Киев от Москва при размяната на военнопленници са били брутално измъчвани в плен ", съобщи Кирило Буданов от украинското военно разузнаване, без да влиза в детайлности.

Според Буданов измежду освободените има хора в релативно положително физическо положение като се изключи следи от хронично недохранване поради неприятни условия на задържане. Пленниците са били държани в редица здания в окупираните украински територии, както и в самата Русия, уточни Буданов, който е взел участие в организирането на размяната на военнопленници.

Според украинския вътрешен министър Денис Монастирски " безусловно всички " разменени украинци се нуждаят от " психическа рехабилитация ". Украйна и Русия реализираха най-голямата замяна на военнопленници от началото на съветската инвазия през февруари.

Киев си върна 10 чужденци и 205 украински бойци, в това число ръководителите на защитата на металургичния комбинат Азовстал в Мариупол, трансформирал се в знак на украинската опозиция.

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР