Украинското вътрешно разузнаване пое отговорност в сряда за саботажна операция,

...
Украинското вътрешно разузнаване пое отговорност в сряда за саботажна операция,
Коментари Харесай

Украйна пое отговорност за първия взрив на Кримския мост

Украинското вътрешно разузнаване пое отговорност в сряда за саботажна интервенция, която нанесе съществени вреди на направения от Русия Керченски мост, свързващ окупирания Крим с Русия през октомври предходната година.

Васил Малюк, ръководителят на Службата за сигурност на Украйна, съобщи по малкия екран, че неговата организация стои зад офанзивата, до момента в който представяше възпоменателна пощенска марка, отбелязваща интервенциите на специфичните сили по време на войната.

" Имаше доста разнообразни интервенции, специфични интервенции. За някои от тях ще можем да приказваме обществено и на глас след успеха, за други въобще няма да приказваме ", сподели Малюк.

" Това е едно от нашите дейности, а точно разрушаването на Кримския мост на 8 октомври предходната година ", прибавя той, представен от Ройтерс.

 Кримският мост гори след детонация и опустошения (обновена) Кримският мост гори след детонация и опустошения (обновена)

Това е първо публично самопризнание от Киев за офанзивата против моста през октомври 2022 година - версия, поддържана от Москва през цялото време.

Мостът беше тежко развален през октомври при мощна детонация, като съветски публични лица споделиха, че тя е породена от камион, който се е взривил, до момента в който е пресичал моста. Трима души починаха, а Москва замеси и България в случая, потвърждавайки, че камионът с взривното вещество е минал през България, което след това беше отречено.

 Русия: Бомбата за Кримския мост е заложена преди товарът да премине през България Русия: Бомбата за Кримския мост е заложена преди товарът да премине през България

След детонацията украинският президент Володимир Зеленски отхвърли причастност на Киев към интервенцията.

Този месец мостът беше ударен още веднъж, само че Малюк не загатна кой стои зад офанзивата, при която беше съществено развалено част от автомобилното платно след удар на водни дронове в подпорна колона. Двама души починаха.

 Кримският мост още веднъж е развален и затворен поради Кримският мост още веднъж е развален и затворен поради " произшествие " с жертви

19-километровият Кримски мост над Керченския проток е единствената директна връзка сред транспортната мрежа на Русия и Кримския полуостров, който Москва анексира от Украйна и окупира през 2014 година

Мостът беше водещ план за съветския президент Владимир Путин, който го отвори за придвижване с огромна пищност като персонално мина по него зад кормилото на камион през 2018 година

Той послужи като основен маршрут за доставяне на съветските сили, откакто Москва нахлу в Украйна на 24 февруари 2022 година, изпращайки военни елементи от Крим да завладяват елементи от Херсонската и Запорожката област на Южна Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР