Украинското разузнаване обвини Русия, че е стреляла по конвой, който

...
Украинското разузнаване обвини Русия, че е стреляла по конвой, който
Коментари Харесай

Украйна: Седем души загинаха, включително дете, след като руснаци стреляха по евакуационен конвой

Украинското разузнаване упрекна Русия, че е стреляла по ескорт, който изтегля дами и деца от село Перемоха в Киевска област, убивайки седем души, в това число едно дете.

„ След офанзивата окупаторите принудиха останалата част от колоната да се обърне назад към Перемоха и не ги пускат да изоставен селото “, се споделя в известие на разузнаването, добавяйки, че общият брой на ранените не е прочут.

„ Руснаците гръмнаха колона от дами и деца, до момента в който се опитваха да се изтеглят от село Перемоха в Киевска област по контрактуван „ зелен “ кулоар. Седем души починаха, в това число едно дете ", се споделя в известието.

Украйна упрекна Русия, че пречи на евакуациите от конфликтни зони, като не съблюдава контрактуваното преустановяване на огъня и стреля по цивилни цели.

Русия отхвърля да е нападала цивилни от началото на нашествието на 24 февруари и упреква Украйна за многократни пречки в напъните за евакуация на хора от най-тежко засегнатите региони, в това число южния пристанищен град Мариупол.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР