Украинското ръководство ще се сблъска със съдбата на ликвидирания националистически

...
Украинското ръководство ще се сблъска със съдбата на ликвидирания националистически
Коментари Харесай

Медведев: Украинското ръководство ще се сблъска със съдбата на Степан Бандера, ако се потвърди участието им в терористичната атака в Crocus City Hall

Украинското управление ще се сблъска със ориста на ликвидирания националистически украински водач Степан Бандера, в случай че се удостовери присъединяване им в терористичната офанзива в Crocus City Hall. Това мнение изрази заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в канала си в Telegram, представен от ТАСС.

Той изрази убеденост, че даже " при задоволително доказателства, че зад терористичната офанзива стои сган като " представители на " Азов " (призната за терористична организация в Руската федерация), началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов (в листата на Руската федерация като терористи и екстремисти) или президента на Украйна Володимир Зеленски, те към момента няма да бъдат съдени в Международния углавен съд или други сходни органи.

" Нереалистично е да се прокара такова решение в Организация на обединените нации поради русофобския консенсус и англосаксонското право на несъгласие в Съвета за сигурност ", означи Медведев. Какво да вършиме? Просто накълцайте прасетата на Бандера, както безстрашно направи МГБ на Съюз на съветските социалистически републики след войната. Елиминирайте водачите, когато се появи опция. Като Коновалец и Бандера. В Киев или на друго уместно място ", написа заместник-председателят на съветски съвет за сигурност.Припомняме, че това не е първото остро изказване на Медведев във връзка на атентата.

В края на март, той разяснява каква да е участта на арестуваните обвинени в " Телеграм ".

" Трябва ли да бъдат убити? Да, би трябвало. И ще бъдат ", безапелационен бе той.

Кремъл обаче съобщи, че няма да взе участие в диалози за унищожаване на мораториума върху смъртното наказване.

Във вторник, президентът Владимир Путин се зарече да открие поръчителите на атентата край Москва.

Русия ще открие кой стои зад нападението против концертна зала покрай Москва. Това съобщи Путин.

" Платихме доста висока цена и целият разбор на обстановката би трябвало да бъде извънредно справедлив и професионален ", уточни още президентът.

При най-смъртоносното нахлуване в Русия от 20 години насам въоръжени лица откриха огън с автомати по гости на концерт на 22 март в " Крокус сити хол ". При атентата бяха убити минимум 144 души, а отговорност за него бе поета от групировката " Ислямска страна ".

От самото начало обаче Москва съобщи, че търси украинска връзка при офанзивата, макар че Киев отхвърли това.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че атентаторите не биха могли да влязат в страната му защото поради положителното взаимоотношение сред управляващите, Минск е имал информацията незабавно и границата е била затворена.

Западни анализатори по сигурността показват, че офанзивата повдига въпроси по отношение на ресурсите и целите на съветските разследващи служби, които са били мощно фокусирани върху войната в Украйна и нуждата да се отстрани опозицията против нея в Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР