Украинското ръководство обмисля уволнението на 28 служители от Службата за

...
Украинското ръководство обмисля уволнението на 28 служители от Службата за
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна решава за уволнението на 28 служители

Украинското управление обмисля уволнението на 28 чиновници от Службата за сигурност (СБУ). Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерното си послание, оповестено в канала му в Telegram в понеделник.

" И още една значима вест за Службата за сигурност на Украйна. В момента се прави инспекция на личния състав на службата. Решава се въпросът за уволнението на 28 чиновници. Различни равнища, разнообразни посоки. Но основанията са сходни - незадоволителни резултати от работата. “, сподели Зеленски.

По-рано в понеделник Зеленски внесе във Върховната рада проекторезолюция за освобождението на Иван Баканов от поста началник на СБУ. Според данните на уеб страницата на Радата резолюцията е постъпила в Народното събрание и към този момент е импортирана за разглеждане от управлението и отрасловата комисия. Зеленски подписа указа за освобождение на Баканов от служба в неделя. Президентът сподели, че това решение е обвързвано с голям брой обстоятелства за държавна измяна измежду чиновниците на СБУ, както и на Главната прокуратура, чийто началник той също в профил. Според украинския водач в Украйна са стартирани 651 наказателни производства по информация за държавна измяна и колаборационистка активност на чиновници на правоохранителните органи, някои от които към този момент са упрекнати.

В събота украинските медии оповестиха за задържането на някогашния началник на СБУ в Крим Олег Кулинич. В неделя сутринта Държавното бюро за следствие на Украйна удостовери задържането на някогашния началник на районното ръководство, като в същото време уточни, че той остава настоящ чиновник на СБУ.

Както заяви РБК-Украйна, базирайки се на източници, Кулинич е траял да работи в специфичните служби като асистент на Баканов до времето на ареста му.

В понеделник съдът дефинира на Кулинич мярка за неотклонение задържане под стража до 13 септември без опция за освобождение под гаранция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР