Украинското правителство работи по законопроект, предвиждащ английският да получи статут

...
Украинското правителство работи по законопроект, предвиждащ английският да получи статут
Коментари Харесай

Украйна обмисля да даде на английския статут на бизнес език

Украинското държавно управление работи по законопроект, предусещащ британският да получи статут на език за бизнес връзки, съобщи министър председателят Денис Шмигал, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Той се аргументира, че " британският е употребен в този момент в бизнес връзките в целия цивилизован свят ". " Така че даването му на подобен статут в Украйна ще способства за развиването на бизнеса, ще притегли вложения и ще форсира европейската интеграция на (страната) ", написа нощес Шмигал в Телеграм, без да влезе в детайлности.

Украинският е единственият формален език в някогашната руска република. Около половината от популацията на страната приказва най-вече или единствено на украински, а за 30 % от нейните поданици първи език е съветският, съгласно изследване от 2019 година на Киевския интернационален институт по социология, отбелязва Ройтерс.

Броят на украинците, които знаят британски, се усилва през последните години, само че към момента е по-малък, в сравнение с в други източноевропейски страни. Според проучване от предходната година на основаната в Швеция компания " Образованието преди всичко " (EF Education First) Украйна е на 30-о място от 35-те обхванати страни, оставайки след Полша и Беларус.

Руският език е необятно употребен в бизнес връзките и медиите в Украйна. И към момента е говорен всеобщо в доста градове, в това число в столицата Киев, макар че използването му е все по-ограничавана, отбелязва Ройтерс.

По закон бизнесът и държавните институции би трябвало да употребяват единствено украинския език.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР