Украинското правителство очевидно е закупило близо 2900 преносими противотанкови оръжия

...
Украинското правителство очевидно е закупило близо 2900 преносими противотанкови оръжия
Коментари Харесай

Украйна е купила от Германия 2900 противотанкови оръжия

Украинското държавно управление явно е закупило близо 2900 портативни противотанкови оръжия RGW 90 Matador от Германия. За това оповестява ТАСС, базирайки се на немския в. " Велт ам Зонтаг ".

Поръчката е била доставена на два транша.

Германското издание твърди, че Киев е платил за оръжията със лични средства.

Миналата седмица немското държавно управление за първи път разгласява лист на въоръжението, което се приготвя да бъде изпратено на Украйна. Сред оръжията са 30 самоходни оръдия Gepard, система за противовъздушна защита IRIS-T, три ракетни системи за неведнъж изстрелване Mars, 22 камиона и 80 пикапа.

На 21 юни украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че страната му е получила от Германия гаубици Panzerhaubitze 2000.

Германия дълго време поддържаше политика на недоставяне на оръжия на Украйна, само че я преразгледа след началото на военната интервенция на Русия на 24 февруари, запазвайки негласната възбрана за доставка на тежки оръжия.

През май немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че доставката на тежки оръжия за Украйна повдига сложни политически и етични въпроси. Той запита дали насилието може да се победи с принуждение, или е допустимо да се реализира мир без оръжие.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР