Украинското правителство няма нищо общо със саботажите по газопроводите Северен

...
Украинското правителство няма нищо общо със саботажите по газопроводите Северен
Коментари Харесай

Украйна отрече да е замесена във взривовете на Северен поток

Украинското държавно управление няма нищо общо със саботажите по газопроводите " Северен поток " през есента на предходната година.

Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов, в изявление за " Велт ".

" Имаме ли нещо общо с това? Разбира се, че не ", сподели Данилов, като добави, че точно Русия е заинтригувана от разрушаването на газопровода и че по това време Русия е имала доста свои кораби, които са кръстосвали този регион. Рано или късно светът ще разбере какво се е случило, до момента в който доста догатки остават в действие, означи политикът.

Коментирайки съмнението на немското държавно управление да даде на Украйна крилати ракети " Таурус ", сякаш заради опасения, че Украйна ще ги изстрелва по територията на Русия, Данилов означи, че Украйна употребява оръжия лично произвеждане, с цел да нанася удари по цели в Русия.

" Факт е, че до момента някои се опасяват от Русия, от това да я нервират, което от украинска позиция е безусловно неправилна и рискова позиция ", съобщи Данилов. Той напомни, че преди време всички са се страхували и от Хитлер.

" Ако се страхувате, сигурно ще загубите ", предизвести политикът.

Данилов също по този начин счита, че внушението, че Путин управлява всичко, е неточност от страна на Запада.

" Самият феномен на появяването на водача на Групата " Вагнер " Евгений Пригожин подсказва, че това е изцяло погрешно. Оттук нататък процесите в Руската федерация ще протичат непринудено, фрагментарно и по метод, който никой не чака, което е единствено въпрос на време ", предвижда Данилов.

Ситуацията на фронта несъмнено не е патова, уверен е той, като назова въздушното предимство на Русия най-болезнения въпрос. Той означи също по този начин, че Киев не е видял обществено никакви рецензии от страна на западните сътрудници във връзка с дейностите на украинските въоръжени сили, макар че в медиите има избрани догатки в това отношение.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита увери публицистите, че броят на починалите украински военни, представен от някои средства за всеобща информация, не дава отговор на действителността. Според него хората, които са написали тези известия, не разполагат с точна информация.

Данилов изрази и визията си по отношение на вероятността Кремъл да употребява нуклеарно оръжие, което много тревожи Запада.

" Използването на нуклеарни оръжия е последното нещо, което Путин може да направи. След това няма да има нито Путин, нито Русия, нито нищо ", сподели политикът.

Според него, в случай че съветският президент счита, че потреблението на тактически нуклеарни оръжия ще му помогне да реализира триумф в Украйна, той надълбоко бърка: Украинците ще пазят земята си още по-силно и ще напредват, до момента в който и последният съветски боец не напусне територията на Украйна.

" Всички закани за " превръщането на някого в радиоактивна пепел " единствено демонстрират с какви луди хора си имаме работа ", добави Олексий Данилов.

В немските медии се появи информация, че основният прокурор на Германия, който проверява обстоятелството, че три от четирите разклонения на газопровода " Северен поток " бяха взривени в края на септември 2022 година, е уверен, че зад офанзивата стоят украинци. Федералното държавно управление не разяснява хода на следствието, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР