Украинското правителство е информирало Белия дом, че планира да уволни

...
Украинското правителство е информирало Белия дом, че планира да уволни
Коментари Харесай

Украинското правителство е информирало Белия дом, че уволнява Залужни

Украинското държавно управление е уведомило Белия дом, че възнамерява да уволни висшия боен пълководец на страната Валерий Залужний, който управлява войната против съветските окупационни сили, оповестиха осведомени източници.

Ходът за свалянето на военачалник Валерий Залужний, който се сблъска с президента Володимир Зеленски по редица въпроси, следва украинската контраатака предходната година, която не съумя да върне обилни елементи от територията, следена от Русия.

Източник, непосредствен до кабинета на Зеленски, сподели, че двамата са забъркани в спор по отношение на нова акция за военна готовност, като президентът се опълчва на предлагането на Залужний да призове 500 000 нови бойци. Според източника обаче процесът за освобождение на Залужний от длъжността му на главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна за момента е спрян, до момента в който страните създават идващите си стъпки, предава БНР.

Белият дом не е изразил позиция по отношение на проекта за промяна на Залужний. Представители считат, че Украйна би трябвало да взима лични суверенни решения по отношение на своя личен състав. Известен като " Железния военачалник ", Залужний е извънредно известен. Отстраняването му може да навреди на бойния дух на украинските войски, които се борят против голяма съветска мощ.

Секретарят на Съвета на националната сигурност и защита Олексий Данилов предизвести, че слуховете за уволняване на Залужний дестабилизират армията. " Това, което разгласяват реномирани издания, не постоянно е правилно, " сподели Данилов за украинско радио.

Междувременно президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна е получила още две системи за Противовъздушна отбрана. По думите му обаче сега системите за противовъздушна защита към момента не са задоволителни, с цел да защитят изцяло Украйна, само че се работи за постигането на това всеки ден.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР