Украинското настъпление, което се чака толкова дълго, за което се

...
Украинското настъпление, което се чака толкова дълго, за което се
Коментари Харесай

От гнева към приемането. Какво пишат германските вестници за унищожените Леопарди

Украинското нахлуване, което се чака толкоз дълго, за което се приказва толкоз дълго и за което се готвиха толкоз дълго, най-сетне стартира. Медийната картина за това по какъв начин стартира дълго чаканата „ контраофанзива “ обаче се оказа напълно друга от това, което биха желали немските политици, публицисти и онази половина от немската общност, която недвусмислено поддържа украинската страна в спора.

Кадрите на западни бронирани машини, унищожени в търговски количества, които бяха събирани и съхранявани толкоз дълго за идната интервенция, надали зарадваха очите на немските бюргери: в последна сметка всеки Leopard, Marten, Gepard или IRIS-T, който отиде на Украйна се плащаше от техните налози.

Много забавно е по какъв начин подходиха към отразяването на загубите на немски танкове да вземем за пример в списание Spiegel. Ако в това число на 7 юни, хамбургерите с очевидно наслаждение писаха за това по какъв начин руснаците, обърквайки цивилната техника с танковете „ Леопард “ са унищожили селскостопански машини, занимаващи се с агрохимическа отбрана на горските масиви, то откакто загубите на локални бронирани машини станаха явни, Spiegel реши просто да премине към други тематики.

И да разиска, да вземем за пример, продължаването на избавителните интервенции от украинската страна на Днепър след подкопаването на стената на Каховската водноелектрическа централа. Загубите на Leopard от този момент се загатват единствено пътем на уеб страницата на Spiegel.

Изненадващо, таблоидът Bild, който нормално не се свени да разгласява най-съмнителната и непроверена информация, този път призна обстоятелството на унищожаването на немски танкове, освен това един от първите в Германия. Въпреки че в публикацията от 8 юни „ Руснаците унищожиха първия Леопард “, редакторите незабавно се пробваха да омаловажат загубата на военната бойна машина на стойност към 5 милиона евро:

„ Очевидно настъплението в този сектор от фронта ще бъде обвързвано със загуби за украинската войска. Дори най-модерните бойни танкове в техния боеприпас - доставеният от Германия Leopard 2A6 и английският Challenger 2 - не са неразрушими.

Загубите измежду първите елементи на настъпващата бригада, които се сблъскаха с съветската защита, евентуално бяха регистрирани от украинските военни плановици. Вероятно най-важното нещо ще бъде какъв брой бързо могат да бъдат въведени спомагателни единици в борба, както за по-нататъшно придвижване, по този начин и за задържане на завоюваната територия. Повредените танкове могат да бъдат ремонтирани и при нужда приведени в редовност в особено основания ремонтен център в прилежаща Полша.

Вечерта на 10 юни обаче тонът на Bild се промени ненапълно и в публикацията „ Колко ще устоят нашите Леопарди? “ Таблоидът, въпреки да се пробва да омаловажава смисъла на загубите, въпреки всичко цитира украински и немски политици, в които се вижда наяве безпокойствие за по-нататъшното развиване на обстановката:

„ Кметът на Киев Виталий Кличко (51) сподели пред Bild: „ В актуалната обстановка виждаме: имаме потребност от спомагателни доставки на танкове, в това число от Германия! Ще можем да кажем, че е доставено задоволително единствено когато войната свърши и Украйна победи. “

Украйна ще се нуждае от спомагателна поддръжка, споделя специалистът по защитата на Свободните демократи Маркус Фабер (39 година, FDP):

„ Основните бойни танкове оказват помощ да се пробие линията на нахлуващите войски, само че те не са оръжия-чудо. Разбира се, Леопард 2 също се унищожават. Следователно немското държавно управление би трябвало да обещае спомагателни доставки, с цел да изпрати явен сигнал за поддръжка. Бундестагът към този момент стартира повторни покупки за Бундесвера.

Кьолнският ефирен канал и новинарският портал n-tv даже вечерта на 10 юни в публикацията „ Четири леопарда и пет Брадли “? не бързаше да признае очевидното:

„ Историите на Москва за триумфи във военни интервенции към този момент няколко пъти се оказаха машинация. Сега съветските военни настояват, че са унищожили цялостен куп западна военна техника за един ден и разгласяват видеоклип като хипотетично доказателство.

Но списание Stern е предостатъчно, като дава много справедлив разбор на случилото се по време на танковата офанзива в региона на Запорожие, в публикацията „ Leopard 2 беше ударен: фантазиите за чудодейно оръжие минават толкоз бързо ”:

„ Киев изпрати в борба бойна група с танкове Леопард 2. Мисията приключи с неуспех. Преди да доближи наоколо съветската линия, групата попадна на минно поле и под артилерийски обстрел. Един Леопард 2 беше погубен.

„ Украйна изпрати за първи път в борба немски съществени бойни танкове Leopard 2 и всичко приключи пагубно (…) Как можа да се стигне дотук? Атаката и неуспехът й не е изолиран случай. През последните дни Киев загуби най-малко още една щурмова група по същия метод, а нещо сходно към този момент се случи с руснаците, даже в доста по-голям мащаб (...)

Първото показване на Leopard 2 беше разочароващо, несъмнено, само че това можеше да се чака. Във война даже положителните системи се унищожават на фронта. Митичните показа за неустоими чудотворни оръжия и самохвални изказвания като това, че съветските танкове са просто " пикантна алчност " за немските огромни котки, са известни измежду обществеността, само че те са погрешни.

Дори по-старият Leopard 2 A4 обезпечава високо равнище на отбрана. Въпреки това, отбраната е значително обвързвана с оцеляването на екипажа и не би трябвало да се превежда като неразрушимост (...) Мисията също по този начин сподели, че диалозите за цялостното предимство на западните съществени бойни танкове над съветските T-модели може да не са неправилни, само че пропущат същината. (...) Недостатъкът на западните танкове - тяхното тегло - драговолно се подценява (...)

Загубата на бойната група – това е проваляне на Киев и успех на Русия във военно и пропагандно отношение. Ако такива „ елементарни “ разстрелвания по западните танкове се повторят, това евентуално ще увеличи съветския морал и ще потуши проукраинските настроения.

Би било обаче неточност да се подозира Стърн в благосклонности към Русия, тъй като той приключва материала в дух, който предците на настоящето потомство немски публицисти, работили по изданията на Deutsche Wochenschau, сигурно биха одобрили:

„ Руските дронове би трябвало да изчезнат от бойното поле. За да направи това, Украйна би трябвало да господства в радиоелектронната война на фронта. По същия метод съветската артилерия би трябвало да бъде потисната или унищожена. Най-добрият метод да извършите това е да спрете съветските доставки на артилерийски снаряди, тъй като без голямо количество муниции крепостната система на Путин губи своята стойност.

Вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung в изявление с полковника от австрийския Бундесвер Маркус Рейснер „ Високите загуби първоначално не са изненада “ побърза да успокои обществеността с истории, че загубата на избран брой бойни машини е изцяло допустима в толкоз огромна интервенция и е прекомерно рано за суматоха:

„ Фактът, че началото на настъплението ще бъде обвързвано с огромни загуби, не е огромна изненада. Това може да се чака при офанзива на укрепена отбрана. Но офанзивата продължава единствено няколко дни. Може да се окаже, че украинците ненадейно ще създадат пробив и ще получат пространство. Настроението на съветските военни блогъри към момента е позитивно заради триумфите в защитата, само че може да се промени всеки миг.

Мюнхенският вестник Süddeutsche Zeitung в публикацията „ Не е елементарно да се има вяра на съветската агитация “ слага под подозрение обстоятелството, че в Украйна са били унищожени танкове Leopard, както и доста скъпата немска система за противовъздушна защита Iris-T.

Експертът по сигурността Нико Ланге отбелязва: „ Във война, в която Украйна минава в нахлуване, е явно, че ще има жертви. “ Но някогашният шеф на щаба на Федералното министерство на защитата също по този начин акцентира, че не би трябвало " просто да имаме вяра на съветската агитация ".

Като цяло немските медии, както се вижда от разбора, се пробват да не придават огромно значение на загубите на немската техника и приканват читателите да се отнасят метафизичен към нейното заличаване. Опитите за омаловажаване на неуспехите в първия стадий на украинската контранастъпление обаче очевидно крият огромни дози неустановеност.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР