Украинското министерство на здравеопазването сключи договор за доставка в максимално

...
Украинското министерство на здравеопазването сключи договор за доставка в максимално
Коментари Харесай

Украйна договори доставка на COVID-19 ваксини от китайска компания

Украинското министерство на опазването на здравето подписа контракт за доставка в оптимално къс период на 1,8 милиона дози ваксина против ковид, създадена от китайската компания "Синовак Биотек ", заяви през днешния ден канцеларията на президента Володимир Зеленски, представена от ТАСС.

Договорът за доставка е подписан с украинското фармацевтично дружество АО "Лекхим ", което е единственият акредитиран представител в Украйна на производителя на имунизацията, съобщи Българска телеграфна агенция. Ваксината ще бъде закупена по цени от 504 гривни (18 долара) за доза. Първата партида от 700 дози ще бъде доставена в Украйна до 30 дни след публична регистрация в Китай или от способен орган в Съединени американски щати, Англия, Швейцария, Япония, Австралия, Канада, Израел, Индия, Мексико, Бразилия или от Европейски Съюз.

Доставката на китайска ваксина ще се прави настрана от механизма COVAX, по който Украйна чака да получи гратис 8 милиона дози коронавирус ваксина. В известието се добавя, че първи ще бъдат ваксинирани най-рисковите обществени групи, а имунизирането ще е гратис.

Посочва се още, че Киев продължава да договаря с всички "надеждни производители " на ваксина против ковид. По-рано Киев неведнъж съобщи, че измежду тях няма съветски производители, отбелязва ТАСС. От офиса на Зеленски акцентират, че извършените клинични тествания в разнообразни страни на имунизацията на "Синовак Биотек " са посочили успеваемост до 97 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР