Украинското министерство на отбраната заяви, че Русия подготвя имитация на

...
Украинското министерство на отбраната заяви, че Русия подготвя имитация на
Коментари Харесай

`Киев: Русия готви имитация на инцидент в Запорожката АЕЦ

Украинското министерство на защитата съобщи, че Русия приготвя реплика на сериозен случай в намиращата се под контрола на проруските сили Запорожка АЕЦ за да осуети контранастъплението на Киев за отвоюване на окупираните от Москва територии.

Според украинското разузнаване, съветските сили скоро ще обстрелват централата и след това ще разгласят, че има приключване на радиация. Това би провокирало интернационално следствие, по време на което всевъзможни бойни дейности биха били прекъснати.

В известието на Главното ръководство за разузнаване на украинското военно министерство, оповестено в Телеграм, се добавя, че Русия е попречила на плануваната ротация на инспекторите на Международната организация за атомна сила, ситуирани в централата. Ройтерс отбелязва, че организацията не е споменавала нищо по въпроса. През февруари Русия съобщи, че Украйна има намерение да провежда нуклеарен случай на територията си, за който да упрекна Москва.

В Днипро през днешния ден ще бъде разгласен ден на печал поради починалите при вчерашния обстрел на болничното заведение в града, разгласи кметът Борис Филатов. Двама души починаха, а десетки бяха ранени. От съветското министерство на защитата настояват, че при този ракетен удар са унищожени хранилища с муниции на украинската войска. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР