Украинското и руското зърно са с по-ниска себестойност, заради по-ниските

...
Украинското и руското зърно са с по-ниска себестойност, заради по-ниските
Коментари Харесай

Украинското зърно с 20% по-евтино от българското

Украинското и съветското зърно са с по-ниска себестойност, поради по-ниските разноски за произвеждане, на торове, на газ и на горива - най-малко с 10-20%. 
" Те не гледат на каква цена ще го продадат, а просто да го продадат, тъй като имат потребност от финансов запас. Българските производители обаче, си вършат сметката. Украинското зърно изрично подбива цените на българското ", заяви Васил Симов, изпълнителен шеф на Софийската стокова борса, по Нова нюз.
По думите му войната е нарушила естествените взаимоотношения сред производители и продавачи. " Вместо да се изнася продукцията ни предходната година, зърнопроизводителите не знаеха какво ще бъде решението на тогавашното държавно управление. Целият черноморски басейн има отлична годишна продукция от зърно, които би трябвало да се осъществят. Когато това не се случва от време на време, се получават преходни ресурси. Вместо да имаме 1-1,5 млн. тона пшеница до нова годишна продукция, имаме към 3 млн. тона. Вместо 7-800 хиляди тона слънчоглед, имаме 1,5 до нова годишна продукция. Новата годишна продукция също се обрисува да бъде доста добра, а не сме съумели да си изнесем миналогодишната ", съобщи той.
Според Симов цената на захарта се е повишила през последните месеци в резултат на потреблението на захарна тръстика за произвеждане на горива.  " При слънчогледа има намаление в едногодишен интервал. Имаме намаление с 40% на цената на петрола. При хлебната пшеница също има спад - под 300 $ на звук ", изясни Симов.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР