Украинският военен говорител Александър Щупун е заявил в националната телевизия,

...
Украинският военен говорител Александър Щупун е заявил в националната телевизия,
Коментари Харесай

Врагът рязко е намалил атаките към Авдеевка, битката за опустошения град Маринка продължава

Украинският боен представител Александър Щупун е декларирал в националната телевизия, че съветските офанзиви против обсадения източноукраински град Авдеевка са намалели на половина през последните 24 часа, значително вследствие на огромни загуби. В неофициални отчети от района сочат, че врагът е съумял да завладяват разрушения град Маринка на югозапад, съобщаваReuters.

Руската войска се концентрира върху Източна Украйна, откогато се отхвърли от настъплението към Киев в първите дни след нашествието през февруари 2022 година От средата на октомври военните са насочили напъните си към завладяването на Авдеевка и нейния голям коксохимически цех, написа английската организация.

" Коксохимическит цех се управлява от украинските въоръжени сили ", е декларирал Щупун. " Вражеските сили се пробват да си пробият път вътре, само че търпят загуби в пехота и техника.`

Боевете към момента са интензивни, е допълнил той, в прилежащ регион отвън центъра на града, прочут като " индустриалната зона ". Популярният съветски боен блог " Рибар " заяви, че зоната е паднала под съветски надзор.

Виталий Барабаш, началник на военната администрация на града, е съобщил пред украинския Канал 24, че Авдеевка " стартира да наподобява на Маринка, населено място, което всъщност към този момент не съществува. То е сринато до основи ".

Няма публични украински отчети за Маринка, само че военният анализатор Олег Жданов е показал, че известията за нейното завладяване от съветските войски са погрешни.

" Ние признаваме, че там е имало прогрес на съветската войска ", е допълнил Жданов в онлайн презентация. " Но югозападната и северозападната част на града са под контрола на украинските сили ".

Deepstate, всекидневен украински боен блог, цитира украински военнослужещи, които отхвърлят ​​всяка концепция, че съветските сили са обезпечили цялостен надзор над това, което в миналото е било град с 10 000 поданици.

Министерството на защитата на Русия не загатна Маринка в сводките си, показва английската медия.

Руският боен блог " Рибар " се базира на фотоси в обществените медии на съветски флагове в града, само че прибавя: " Въпреки това няколко здания остават под контрола на украинската войска ".

Друг украински представител, Володимир Фитьо, е декларирал пред националната телевизия, че силите на Киев са отблъснали 21 съветски офанзиви в регионите към Бахмут. Градът, също разрушен от месеци борби, е високомерен от съветските сили през май, само че украинските войски от този момент са си върнали околните села.

Украинските сили се концентрираха върху завладяването на окупирани села на изток и юг в контраофанзивата, почнала през юни, макар че президентът Володимир Зеленски призна, че напредъкът е по-бавен, в сравнение с Киев желае.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР