Украинският вътрешен министър Арсен Аваков каза, че властите в Киев

...
Украинският вътрешен министър Арсен Аваков каза, че властите в Киев
Коментари Харесай

Киев: Предотвратихме втора кибератака

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков сподели, че управляващите в Киев са предотвратили втора хакерска атака против страната, съобщи Reuters.

Специалисти към момента се пробват да открият кой е виновен за хакерската атака предишния месец, която порази компютърни системи по целия свят.

Според чиновници на украинското разузнаване и сили за сигурност някои от първичните компютърни заразявания при офанзивата са били публикувани посредством злотворен ъпдейт на украинската компания M.E.Doc. Фирмата отхвърля да е отговорна.



Аваков сподели, че новата офанзива е почнала през вчерашния ден в 13,40 ч. и е било планувано кулминационната точка й да настъпи в 16 ч. По думите му вчерашната офанзива, сходно на тази на 27 юни, е тръгнала от M.E.Doc. Той съобщи, че до 15 ч. киберполицията е спряла разпращането по електронната поща и активирането на вируса от сървърите на M.E.Doc.

"Атаката беше спряна. Сървърите бяха отстранени дружно със следите от дейностите на киберпрестъпниците, чийто източник явно е бил в Руската федерация ", съобщи Аваков във фейсбук.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР