Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес държавите от НАТО

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес държавите от НАТО
Коментари Харесай

Украйна призова страните от НАТО да ѝ осигурят повече системи Пейтриът

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани през днешния ден страните от НАТО да обезпечат за неговата страна повече системи " Пейтриът ". Не бих желал да скапвам празника, само че през днешния ден съм тук, до момента в който Украйна понася невиждани удари с ракети и дронове от Русия, нощес Харков беше ударен с хиляди дронове, уточни той. Кулеба е на посещаване в НАТО в деня, в който се отбелязва 75-годишнината от основаването на пакта.

Русия непрекъснато унищожава украинската стопанска система и градове, това е част от тактиката Украйна да бъде заличена от картата на света. Основното ми обръщение през днешния ден е за потребността от комплекси " Пейтриът ", с цел да се резервира животът на украинците и да се предпазят украинските градове, съдружниците имат премного такива системи. Само през март Украйна беше изумена от 94 балистични ракети, добави Кулеба.

Украйна ще се причисли към алианса и това ясно бе декларирано от съдружниците, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той добави, че през днешния ден следва съвещание на Съвета НАТО-Украйна и ще бъдат разисквани опциите за прогрес към участието на Украйна в пакта.

Подкрепата за Украйна не е щедрост, а има отношение към нашата лична сигурност. Обсъждаме по какъв начин поддръжката да бъде трайна, устойчива и предсказуема. Изразявам самопризнание към смелостта и решимостта на украинците и украинските въоръжени сили, добави Столтенберг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР