Украинският външен министър Дмитро Кулеба, е призовал китайския си колега

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба, е призовал китайския си колега
Коментари Харесай

Украйна призова Китай да вразуми Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, е призовал китайския си сътрудник да употребява връзките на Пекин с Москва по време на телефонен диалог днеc, с цел да спре съветската военна инвазия.

„ Украйна е подготвена да ускори връзките с Китай и с неспокойствие чака Китай да играе посредническа роля в постигането на преустановяване на огъня “, сподели Кулеба.

Използвайки безапелационен език, Уанг сподели, че Китай „ съжалява “ за спора сред Украйна и Русия и е „ извънредно угрижен “ за вредите, породени на цивилните.

Но Уанг продължи да заема уравновесен взор върху дейностите на Русия във връзка с нейния комшия. Той сподели, че до момента в който Китай има вяра, че сигурността на една страна „ не би трябвало да идва за сметка на сигурността на други страни “, районната сигурност „ не може да бъде осъществена посредством разширение на военни групи “.

„ Китай се пробва да жонглира с уравновесена позиция, с цел да поддържа „ рационалните опасения “ на Русия и в това време да не изгори всички мостове “, сподели Юн Сун от Stimson Center във Вашингтон.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР