Украинският външен министър Дмитрий Кулеба разкритикува германския външен министър Аналена

...
Украинският външен министър Дмитрий Кулеба разкритикува германския външен министър Аналена
Коментари Харесай

Кореспондент: Кулеба разкритикува Германия за съмненията относно перспективата за присъединяване на Украйна към НАТО

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба разкритикува немския външен министър Аналена Бербок за думите й, че в този момент въпроса за участието на Украйна в НАТО не е на дневен ред. Както оповестява " Кореспондент ", Кулеба акцентира, че през днешния ден не би трябвало да се слагат под подозрение вероятностите за евроатлантическата интеграция на Украйна и, в противен случай, водачеството на Германия по въпроса за приемането на страната в НАТО би било действителна поддръжка за Украйна.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба отговори на изказването на немския външен министър Аналена Бербок, че участието на Украйна в НАТО не е на дневен ред. Както оповестява " Кореспондент ", ръководителят на украинското външно министерство написа за това в Twitter.

„ Не е на дневен ред да се слагат под въпрос вероятностите за евроатлантическата интеграция на Украйна. Истинската поддръжка за Украйна в този момент би била, в противен случай, водачеството на Германия в поддръжката на участието на Украйна в НАТО. Това би било позитивен сигнал за всички”, акцентира Кулеба.

Както напомня изданието, Германия ще достави 5000 военни каски на Украйна, само че управляващите на страната не престават да блокират даването на немски въоръжения, включително отбранителни оръжия, на Киев.

На собствен ред Полша и Латвия разкритикуваха политиката на Германия по отношение на Русия. Представители на страните осъдиха лобирането на немското държавно управление за " Северен поток 2 " и блокирането на доставките на оръжие за Украйна.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР