Украинският разследващ проект Trap Aggressor съобщи, че един от производителите

...
Украинският разследващ проект Trap Aggressor съобщи, че един от производителите
Коментари Харесай

Грандиозен скандал: Руски дронове са използвали услугите на американска сателитна компания

Украинският проверяващ план Trap Aggressor заяви, че един от производителите на съветски безпилотни самолети употребява услугите на американската сателитна компания Iridium.

В следствието се споделя, че съветската компания AFM-Servers, съсобственик на която е предприемачът Амир Валиев, има контракти с съветските правоприлагащи органи и " редовно си сътрудничи с ФСБ ", пишат Авторите на плана " Trap Aggressor " се базират на видеоклип, оповестен в YouTube, в който Валиев показва дрон Ptero, предопределен за наблюдаване. В записа той признава, че дронът употребява сателитна система, предоставена от американската компания Iridium.

Междувременно самата Iridium към момента има офис в Москва и е имала контракт за даване на сателитни връзки на съветската национална армия през 2022 година Освен това едно от дъщерните сдружения на Iridium е осигурявало връзки за съветското външно министерство, се споделя в обявата.

Освен това, съгласно създателите на следствието, компанията AFM-Servers създава безпилотния аероплан " Картограф ", който съветската войска употребява за разузнаване по време на войната против Украйна.

През пролетта на тази година украинските военни настояват, че са свалили подобен дрон покрай Кривой Рог в Днепропетровска област.

Авторите на следствието настояват, че става въпрос за " безпилотен конфиденциален съветски комплекс от фамилията на Птеро ", който е " скрито създаден за потребностите на съветската Федерална работа за сигурност ".

В следствието не се показва дали американската сателитна система Iridium е употребена за ръководството на дрона " Картограф ".

В обявата обаче се твърди, че дронът " Картограф " е " безусловно препълнен със западни съставни елементи ". Наред с други неща, източникът на плана твърди, че в него се употребяват японска запалителна свещ, американски чипове и модули за безжична връзка, както и мотор, създаден в Германия.

Iridium към момента не е коментирала констатациите на създателите на следствието на плана Trap Aggressor.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР