Украинският президентът Володимир Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в

...
Украинският президентът Володимир Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в
Коментари Харесай

Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е приключила

Украинският президентът Володимир Зеленски се усъмни, че частичната мобилзиация в Русия е завършила. Според него, поради тежките провали, които съветските военни търпят, може да се наложи още веднъж да се събират хора под бойните флагове.

Възможни са по-дълги интервали без ток, предизвестиха локалните управляващи. Досега този период беше 4 часа, само че поради тежките провали по енергийната инфраструктура, това евентуално ще се промени. Около 30% от енергийната мрежа в Украйна е разрушена след съветски набези от последните седмици. Според последните данни на Международната организация по миграция от началото на войната над 14 милиона и 300 хиляди души са напуснали Украйна.

" Към момента в доста градове и райони е въведен режим на тока - наранени са към 4 милиона украинци. Става дума за Киевска област, за областите Житомир, Полтава, Ровно, Харков, Суми, Черкаси, Кривгород. Аварийни спирания на тока са вероятни и в други райони. Правим всичко, с цел да има понижим времето, в което няма ток. Окупаторите ни изправиха и пред друго предизвикателство. На процедура те изцяло унищожават здравната система в завладените от тях територии. Решили са да затворят всички медицински институции, изземват инсталация, коли за спешна помощ, всичко. Принуждават останалите лекари да се реалокират в Русия ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР