Украинският президент Володимир Зеленски заяви в реч пред американския Конгрес,

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в реч пред американския Конгрес,
Коментари Харесай

Зеленски призова Конгреса на САЩ да продължи подкрепата за Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в тирада пред американския Конгрес, че милиардите долари, предоставяни от Съединени американски щати като помощ за Украйна в нейната борба против съветското настъпление, не са щедрост, а инвестиция в международната сигурност, съобщи Ройтерс.
Зеленски, който дойде във Вашингтон на първото си посещаване в чужбина, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари, сподели пред американските законодатели, че се надява те да продължат да поддържат страната му.

„ Вашите пари не са щедрост. Те са инвестиция в световната сигурност и народна власт “, сподели той, призовавайки за двупартийна поддръжка за Украйна - както от демократите, по този начин и от републиканците.

Зеленски беше поздравен с бурни ръкопляскания в залата. Трима членове на Конгреса издигнаха огромно украинско знаме при влизането му.

„ За мен е огромна чест да бъда в Конгреса на Съединени американски щати и да приказвам пред вас и всички американци. Противно на всички мрачни сюжети Украйна не падна. Украйна е жива и здрава “, сподели той. „ Ние победихме Русия в борбата за мозъците на света “, съобщи украинският президент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР