Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ядреният регулатор на ООН

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ядреният регулатор на ООН
Коментари Харесай

Зеленски поиска демилитаризация на Запорожката АЕЦ

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че нуклеарният регулатор на Организация на обединените нации би трябвало да накара Русия да разреши демилитаризация на окупираната от Москва Запорожка АЕЦ, съобщи Ройтерс.

Той приказва за това във видеообръщение към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), най-важния европейски орган в региона на отбраната на правата на индивида. След обръщението на украинския водач съвещанието на ПАСЕ продължи със задаване на въпроси към Зеленски. В отговорите си той съобщи, че към този момент Украйна разполага единствено с към 10 % от нужния ѝ потенциал за противовъздушна защита.
 
for President Zelensky who put the power of dialogue in the centre of the reply to Russian aggression in Ukraine. Dialogue that will isolate Russia and lead to effective action towards peace and international justice.
— Tanja Gonggrijp (@tanjagonggrijp)
В изявлението си пред ПАСЕ Зеленски изключи разновидността за дипломатически контакти с Русия и добави, че не е допустимо да се водят дипломатически договаряния с водачи, които не зачитат интернационалното право.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР