Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна ще отвърне на

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна ще отвърне на
Коментари Харесай

Ердоган за зърнената сделка: Може да бъде подновена само, ако Западът изпълни исканията на Русия

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че Украйна ще отвърне на всеки съветски удар в Черно море, с цел да подсигурява, че Москва няма да продължи да господства отвън личните си териториални води.

Изказването на Зеленски става дни, откакто Киев удостовери, че сполучливо е поразил два кораба от съветския черноморски флот.

След като преди седмици Русия разгласи, че се отдръпва от договорката за експорт на украинско зърно Москва стартира и масиран ракетен обстрел по основни украински пристанища на Черно море и Дунав.

На този декор турският президент Ердоган, който пробва да посредничи за възобновяване на зърнената договорка съобщи, че съглашението може да бъде възобновено единствено, в случай че Западът извърши настояванията на съветската страна.

" В резултат на нашите старания договорката беше удължавана два пъти, с което предотвратихме продоволствена рецесия и апетит, които биха коствали живота на стотици хиляди хора. Продължават опитите ни за възобновяване на съглашението, което беше прекъснато нa 17 юли. В телефонния си диалог с господин Путин предходната седмица имах опция да чуя от първо лице какви тъкмо са настояванията и упованията на Русия. И той, както всички ние, е угрижен за достъпа на Африка до зърнена продукция. Надявам се, че ще успеем да реализираме консенсус. Нямам никакво подозрение, че решението на рецесията в този момент към този момент зависи от това дали Западните страни ще изпълнят своята част от сделката ", съобщи турският президент Реджеп Таийп Ердоган.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР