Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските въоръжени сили се

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че украинските въоръжени сили се
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна се нуждае от 160 изтребителя F-16

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинските въоръжени сили се нуждаят от към 160 изтребителя F-16, с цел да подсигуряват сигурността на украинското небе и да улеснят превозването на храни през Черно море, съобщи „ TVP World ”.

Той акцентира, че Киев води отбранителна война против Русия, която нахлу в Украйна и аргументи гибелта и раняването на десетки хиляди нейни жители.

Зеленски посочи големите вреди, нанесени на украинските цивилни жители и техните домове. Той акцентира, че украинските управляващи нямат желание да се откажат от нито една част от територията на страната, с цел да реализиран спокойно съглашение с Русия.

Той съобщи, че сходно съглашение зависи от това дали Москва ще зачита териториалната целокупност на Украйна и ще изтегли войските си отвън границите на страната.

Според президента на Украйна обещаните от Запада 50-60 изтребителя F-16 са незадоволителни, с цел да може украинската войска да се опълчи дейно на съветската експанзия. Той добави, че въоръжените сили на Киев би трябвало да разполагат с изтребители F-16 до началото на 2024 година
ТЕМА преди 7 часа 2987 преди 12 часа 686 преди 2 дни 2232
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР