Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че силите на страната му

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че силите на страната му
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Предстоят тежки битки, правим всичко, за да отблъснем окупаторите

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че силите на страната му " вършат всичко ", с цел да спрат съветската атака с яростни борби на изток и юг.

Киев съобщи в петък, че е нанесъл нови въздушни удари в завладения южен регион Херсон, един от първите региони, завзети от Русия след нашествието на 24 февруари.

Но съгласно Зеленски не престават " доста сложни борби ", в това число в региона на Донбас, където Москва е съсредоточила огневата си мощност, изключително към източния промишлен град Северодонецк.

„ Украинските войски вършат всичко, с цел да спрат настъплението на окупаторите, колкото им разрешават тежките оръжия, модерната артилерия, всичко, което поискахме и продължаваме да желаеме от нашите партньори”, добави президентът.

Той посочи още в обръщението си, че Украйна " не би трябвало да разрешава на света да отклони вниманието си от това, което се случва на бойното поле ".

В региона на Николаев покрай фронтовата линия на юг регионалният шеф акцентира незабавната потребност от интернационална военна помощ:

" Руската войска е по-мощна, те имат доста артилерия и муниции. Засега това е артилерийска война... и ние сме без муниции ", сподели Виталий Ким.

По думите му „ помощта на Европа и Америка е доста, доста значима, тъй като имаме потребност единствено от боеприпаси, с цел да защитим страната си ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР