Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че обмисля да смени няколко

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че обмисля да смени няколко
Коментари Харесай

Зеленски готви уволнения по върховете в държавата

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че обмисля да смени няколко висши държавни чиновници и то освен в армията, с цел да дефинира кой ще управлява страната, съобщи Ройтерс, като се базира на вчерашното му изявление за италианската телевизия РАИ.
" Става въпрос за хората, които ще би трябвало да управляват Украйна ", сподели Зеленски, когато бе запитан за появилите се догатки, че е на път да уволни главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужний.
" Необходимо е пренастройване, приказвам за промяна на няколко държавни водачи, освен във военния бранш. Обмислям тази подмяна. Става въпрос за цялото управлението на страната ", добави украинският президент.
За да спечелим войната, сподели Зеленски, " всички би трябвало да натискаме в една и съща посока, не можем да се обезкуражаваме, би трябвало да имаме вярната и позитивна сила, негативизмът би трябвало да бъде оставен у дома ".
Различията излязоха на напред във времето, откакто украинската контраатака, почнала предходната година, реализира единствено лимитирани триумфи против съветските сили, които са се окопали по продължение на 1000-километровата фронтова линия в южната и източната част на Украйна.
В есе за Economist през ноември предходната година Залужний съобщи, че войната е навлязла в нова изтощителна фаза. Това провокира укор от страна на президента Зеленски.
Миналата седмица, когато спекулациите за уволнението му се ускориха, Залужний изложи своите причини в коментар за телевизионния канал CNN за нови електронни средства за водене на война.
Той също по този начин съобщи, че някои украински институции пречат на страната да реализира задачите си, в това число напъните за създаване на ефикасна бойна мощ, която да дава отговор на съветското числено предимство, посредством " непопулярни ограничения " като всеобща готовност.
Залужний си завоюва възхищението на украинците за това, че водеше интервенциите за отбиване на съветските сили, настъпващи към Киев при започване на войната, и последвалите настъпления, които възвърнаха огромни територии в южната и североизточната част на страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР